1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. İklim değişikliği sigorta şirketlerini tedirgin ediyor

İklim değişikliği sigorta şirketlerini tedirgin ediyor

İklim değişikliğinin etkilerinden endişe duyan sigortacılar, önlem için ciddi bütçeler ayırarak, araştırma-geliştirmeye yatırım yapmaya başladı

İklim değişikliği sigorta şirketlerini tedirgin ediyor

İklim değişikliği ve etkileri, ülkelerin, şirketlerin korkulu rüyası. En çok tedirgin olan kesim ise sigorta şirketleri. Sadece son iki yılda afetlerin sigortaya etkisi 500 milyar doların üzerine çıktı. 2019’da da durum çok farklı olamayacak. Bu nedenle de iklim değişikliğinin olası etkilerini üzerine çalışmalar yapan, raporlar hazırlattıran ve en çok bütçe ayıranlar sigortacılar. Bu şirketlerden biri de Axa Global. Axa’nın bu alanda araştırma-geliştirmeye ayırdığı bütçe şimdiden 600 milyar euroyu geçmiş durumda. Diğer sigorta şirketlerinde de durum pek farklı değil. Peki, neler yapıyorlar, endişeleri neler ve neler planlıyorlar?

Axa Global Kurumsal Sorumluluk Başkanı Celine Soubranne, iklim değişikliği nedeniyle gelecekte dünyada ciddi ekonomik kayıplar yaşanacağını belirterek, bu alanda 6 yıldır raporlar hazırladıklarını kaydetti. Soubranne , “Geleceğe yönelik riskleri incelediğimizde dünyadaki uzmanlara sorduk, iklim değişikliğini birinci risk olarak görüyorlar” dedi.


Önceki ve Sonraki Haberler