1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. IMF'den Koronavirüs için 1 trilyon dolar

IMF'den Koronavirüs için 1 trilyon dolar

IMF, 1 trilyon dolarlık kredi kapasitesini aktif hale getirmek için hazır olduğunu açıkladı

IMF'den Koronavirüs için 1 trilyon dolar

IMF, 1 trilyon dolarlık kredi kapasitesini aktif hale getirmek için hazır olduğunu açıkladı. IMF Başkanı Kristaline Georgieva, koranavirüsün uzun süreli  ekonomik hasara yol açmasının engellenmesi için hükümetleri ek mali  teşvikler uygulamaya ve yakın temas içinde olmaya çağırdı.

IMF internet sitesinden yayınlanan bir açıklama yapan Georgieva, 1 trilyon dolar büyüklüğünde kredi verme kapasitesini üye ülkelere  yardım için harekete geçirmeye hnazır olduklarını belirtirken, ortaya  koydukları finansman programlarına 20 kadar ülkenin ilgi gösterdiğini  belirtti. Georgieva, IMF'in hali hazırda 40 kadar ülke 200 milyar dolar  büyüklügünde yardım programları yürütmekte olduğunu da hatırlattı.

İhtiyaç duyulan koordineyi mali teşviklerin büyüklüğünün 2008-2009 finansal krizinde uygulamaya konanlar kadar olmasının gerekebileceğini  ifade eden Georgieva, sadece 209'da G20 ülkehlerinin GSYH'nın yüzde 2'si,  bugünün parası ile 900 milyar dolar teşvik uygulamaya koyduklarına da dikkat çekti.

Georgieva, para politikası tarafında da mali şartlar gevşetilerek  ve reel ekonomiye kredi akışının sürmesi sağlanarak talebin desteklenmeye  devam edilmesi, güvenin artırılması gerektiğini vurguladı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler