1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. İnsansız yangın gözetleme kulesi Adana'da hizmete girdi

İnsansız yangın gözetleme kulesi Adana'da hizmete girdi

Anadolu Sigorta’nın Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Ormanın Gözleri” projesinde Adana’daki yangın kulesi hizmete girdi.

İnsansız yangın gözetleme kulesi Adana'da hizmete girdi

Anadolu Sigorta, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Ormanın Gözleri” projesi kapsamında çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Projeyle yangına erken müdahalede hayati bir önemi bulunan gözetleme kulelerinin yenilenmesini gerçekleştiren Anadolu Sigorta, Ormanın Gözleri Projesi kapsamında Adana’da insansız yangın gözetleme kulesinin kurulumunu tamamladı. Balcalı’da hizmete giren kule, mobil ve insansız teknolojisiyle bölgede yangınlara müdahalede önemli bir role sahip olacak.

Orman Genel Müdürlüğü’nün 2007 yılında başlattığı dijital dönüşüm ve yenilenme seferberliği kapsamında, 2022 yılında başlayan Ormanın Gözleri projesinde 2023 yılında da Çanakkale, Muğla, Adana ve Antalya’da olmak üzere dört adet yeni nesil gözetleme kulesinin daha hizmete sunulması hedefleniyor. Projeyle ayrıca erken müdahaleye dikkat çekerek orman varlıklarının gelecek yıllarda da korunmaya devam edilmesi ve bireylerin farkındalık bilincinin artırılması amaçlanıyor.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Balcalı Orman İşletme Şefliği’ne bağlı Arboretum yerleşkesine yapılan Otomatik Orman Yangın Gözetleme Sistemi ile Adana’nın akciğerleri konumundaki başta Seyhan Baraj Gölü Havzası ve Çukurova Üniversitesi Kampüsü olmak üzere yaklaşık 5.000 hektar ormanın 7/24 kesintisiz gözetlenmesi sağlanacak. Herhangi bir yangın anında yangının koordinatları ilgili kişilere otomatik olarak bildirilerek yangına en kısa sürede müdahale edilmesine imkan tanınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler