1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İş bulma oranı en yüksek meslek hangisi

İş bulma oranı en yüksek meslek hangisi

Türkiye’de yüksekokul veya üniversite mezunları arasında her 10 mühendisten 8’i Türkiye’de iş bulabilirken, geçen yıl toplam istihdam edilen kişi sayısı 28 milyon 188 bin olarak belirlendi

İş bulma oranı en yüksek meslek hangisi

Türkiye’de yüksekokul veya üniversite mezunları arasında her 10 mühendisten 8’i Türkiye’de iş bulabilirken, geçen yıl toplam istihdam edilen kişi sayısı 28 milyon 188 bin olarak belirlendi.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, işgücü istatistiklerini konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, üniversite mezunları arasında en yüksek istihdam oranı mühendislikte gerçekleşti. Böylelikle Türkiye’deki her 10 mühendisten 8’inin iş bulabildiği görülürken, geçen yıl toplam istihdam edilen kişi sayısı 28 milyon 188 bin olarak belirlendi. İstihdam konusunda yüzde 79,4 oranla birinci sıraya yerleşen mühendisliği, ikinci sıradan izleyen meslek ise yüzde 78 oranla veterinerlik olurken, onu da yüzde 75,9 ile sağlık hizmetlerinin izlediği saptandı. İstihdam oranlarında ilk üçü izleyen diğer sektörler ise,güvenlik hizmetleri 74,1, hukuk 72,4, mimarlık ve inşaat alanı yüzde 70,7, fiziki bilimler ise yüzde 70,2 ile sıralamada yer aldı.


Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler