1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. İş Portföy, Pomega Enerji’nin yüzde 10'unu alıyor

İş Portföy, Pomega Enerji’nin yüzde 10'unu alıyor

İş Portföy Yönetimi, tahsisli bedelli sermaye artırımı yoluyla 21 milyon dolar fon aktaracağı Pomega Enerji Depolama Teknolojileri’nin yüzde 10 ortağı olacak.

İş Portföy, Pomega Enerji’nin yüzde 10'unu alıyor

Yüzde 100 Kontrolmatik Teknoloji iştiraki olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri hakkında KAP’a bildirilen açıklamaya göre İş Portföy Yönetimi A.Ş., 21 milyon dolar sermaye artırımıyla Pomega’nın yüzde 10 hissesinin yeni sahibi olmak üzere sözleşme imzaladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kontrolmatik Teknoloji ve Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, dünya genelinde enerji depolama konusuna artan ilginin yatırımcıları bu alanda harekete geçmeye teşvik ettiğini belirtti.

Aslanhan, şöyle devam etti: “İklim hedefleri çerçevesinde sürdürülebilir enerji üretimi ve kullanımı konusu her geçen gün daha kritik bir hale geliyor. Biz de Kontrolmatik Teknoloji olarak 2023 yılında büyüme hedefimizi sürdürülebilirlik vizyonumuz ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Son dönemde bankalar ve ilgili portföy yönetim şirketleri yatırım planlamalarında enerji depolama konusuna daha fazla yer vermeye başladı. Böyle bir süreçte Türkiye’nin en güvenilir finans kurumlarından biri olan İş Portföy Yönetimi A.Ş.’den yatırım almış olmaktan mutluyuz. Ankara’da inşaatı tamamlanmak üzere olan ve enerji depolama teknolojileri alanında dünya çapında kanıtlanmış ‘Lityum-Demir-Fosfat’ teknolojisiyle pil hücresi üretimi yapacağımız fabrikamızı 2023’te faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Pomega Enerji Depolama Teknolojileri olarak büyüme ve gelişim yolundaki girişimlerimize devam edeceğiz.”

Fotoğraf: İş Portföy Genel Müdürü Burak Sezercan, Kontrolmatik Teknoloji ve Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan

 

Önceki ve Sonraki Haberler