1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. İstanbul Maratonu’nun şampiyonu oldu

İstanbul Maratonu’nun şampiyonu oldu

Türkiye’de NN Hayat ve Emeklilik’i bünyesinde bulunduran NN Group, Nisan 2017’de hayata geçirdiği NN Koşu Takımı’nda edindiği başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İstanbul Maratonu’nun şampiyonu oldu

Takımın sporcularından Ugandalı atlet Victor Kiplangat, bu yıl 43’üncüsü düzenlenen İstanbul Maratonu’nu birinciliği elde etti. 42,195 kilometrelik parkuru 2 saat 10 dakika 18 saniyelik derecesiyle tamamlayan Kiplangat, kariyerinin ilk maraton birinciliğini de kazanmış oldu.   

NN Koşu Takımı, Global Spor İletişimi Direktörü Jos Hermens'in önderliğinde Nisan 2017'de kuruldu. Atletizmdeki en yenilikçi ve çığır açan gelişmelerden biri olarak hayata geçirilen proje, özellikle antrenman kamplarında ve yarışma sırasında sporculara düzenli fizyoterapi sunma konusunda kaydedilen ilerleme ile daha iyi koçluk, tıbbi bakım ve ek sporcu destek hizmetlerine erişim sağlama hedeflerini gerçekleştirdi. Bu ekstra destek, NN Koşu Takımındaki sporcuların elde ettiği sonuçlara da yansıdı. Kuruluşundan bu yana sporcular, 11 Marathon Majors zaferi elde etti, yedi dünya rekoru kırdı, yol, pist ve kros üzerinde dünya şampiyonluğu elde etti ve dünya çapında 175'ten fazla yol yarışı kazandı.

Takımın yıldız sporcuları arasında; Eliud Kipchoge, maraton dünya rekoru ve tarihte iki saatten az bir maraton koşan ilk sporcu olarak yer aldı. Tarihin en hızlı ikinci maraton koşucusu ve üç kez olimpiyat şampiyonu olan Kenenisa Bekele’nin yanı sıra Joshua Cheptegei, Dünya 10.000 metre ve Kros şampiyonu ve şu anki 5000 metre ve 10.000 metre pist dünya rekoru sahibi olurken, Geoffrey Kamworor, üç kez Dünya Yarı Maraton şampiyonluğunu elde etti ve iki kez New York City Maratonu’nu kazandı. 2019 Berlin Maratonu şampiyonu Etiyopyalı Ashete Bekere liderliğindeki ekipte heyecan verici bir genç kadın sporcu da yetişti.

Önceki ve Sonraki Haberler