1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İstanbul'da dolunun maliyeti ortaya çıktı

İstanbul'da dolunun maliyeti ortaya çıktı

İstanbul’da 29 Eylül tarihinde yaşanan dolu afeti, kısa sürede arkasında yine binlerce hasarlı otomobil bıraktı. Bu yağışın kaç araca zarar verdiği ve ne kadar paraya mal olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da dolunun maliyeti ortaya çıktı

İstanbul’da 29 Eylül tarihinde yaşanan dolu afeti, kısa sürede arkasında yine binlerce hasarlı otomobil bıraktı. Bu yağışın kaç araca zarar verdiği ve ne kadar paraya mal olduğu ortaya çıktı. Kısa sürede arkasında binlerce hasarlı otomobil bırakan dolunun yaklaşık 150 milyon TL'lik hasara yol açtığı hesaplanıyor. 

2017’de yine İstanbul’da yaşanan dolu yağışıyla sektörün önemli deneyim kazandığını ve artık çok hızlı aksiyon alabildiklerini belirten RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı, “Ortaya çıkan son tabloya göre İstanbul’da dolu yağışı sebebiyle 10 bin kaskolu aracın, 20 bin de kaskosuz aracın hasar gördüğünü öngörüyoruz” dedi.

 

Ünaldı, araç başına ortalama 5 bin TL’lik bir maliyetin söz konusu olduğunu vurgularken, “Araçlarınızı battaniye, yastık, kilim ile doluya karşı koruyamazsınız. En iyi önlem, kasko poliçesi. Dolu onarımı sonrası hasarsızlık indirimi bozulmuyor. Kasko yaptırmayan müşteriler için sadece dolu hasarını karşılayan sigorta poliçeleri de çok cüzi fiyatlarla sigorta şirketleri tarafından sunuluyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler