1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Katılım esaslı sigorta için 4 şirketten başvuru

Katılım esaslı sigorta için 4 şirketten başvuru

Katılım sigortacılığında yeni şirketler yolda. SEDDK Başkanı Gürsoy, yerli ve yabancı gruplardan yeni katılım şirketi kuruluş başvurularının gelmeye devam ettiğini söyledi.

Katılım esaslı sigorta için 4 şirketten başvuru

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Türker Gürsoy, katılım sigortası sunan şirketlerin yanı sıra yerli ve yabancı gruplardan yeni katılım şirketi kuruluş başvuruları almaya başladıklarını belirterek, "2022 yılında yeni katılım şirketlerimizi peyderpey duymaya başlayacaksınız. Mevcut durumda pencere usulüyle faaliyet gösteren 4 şirketin katılım esaslı sigorta şirketi kurma yönündeki ruhsat çalışmaları ile ilgili süreç başlamış olup halihazırda devam etmektedir" dedi.

Dünya'nın haberine göre sigorta ve özel emeklilik sektöründe 41 hayat dışı, 15 hayat ve emeklilik, 6 hayat ve 3 reasürans şirketi olmak üzere toplam 65 şirketin faaliyet gösterdiğini bildiren Gürsoy, "Sektöre ilgi devam ediyor. 2021'in ilk 9 ayı olmak üzere geride kalan 3 yıla yakın zaman diliminde 8 yeni şirket başvurusu oldu" dedi.


Önceki ve Sonraki Haberler