1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kaza Tespit Tutanağı nasıl doldurulmalı?

Kaza Tespit Tutanağı nasıl doldurulmalı?

Kaza Tespit Tutanağı, meydana gelebilecek olası bir kaza sonrası araçta maddi hasar meydana gelmesi ya da hasar sonrası tarafların anlaşma sağlaması sonrasında dosyanın oluşturulabilmesi doldurulması gereken bir form. Peki bu form nasıl doldurulmalı?

Kaza Tespit Tutanağı nasıl doldurulmalı?

Kaza Tespit Tutanağı'nda yer alan 1 numaralı alana kaza tarihi ve saati ve 2 numaralı alana ise kaza yerine ilişkin bilgileri yazmanız gerekiyor. Ve varsa görgü tanıklarının ifadesi 3 numaralı alana yazılmalı, ilgili alanine yeterli olmadığı durumlarda, beyaz sayfa kullanılarak ifadeye devam edilmeli. Bu nokta önemli.

4,5,6 numaralı alanlara gelindiğinde ise sürücüye, araca ve Trafik poliçesine ilişkin bilgiler her iki araç için ayrı ayrı yazılması gerekiyor.

7 numaralı alanda A aracı için ayrı B aracı için ayrı ilk darbenin  alındığı yer işaretlenir

8 numaralı alanın doldurulması zorunlu olmamakla birlikte şirketin olayı kısa sürede değerlendirmesi için önemlidir.

9 Numaralı alana çarpışma yerinin ve anının taslağını mutlaka çiziniz. Taslak üzerinde cadde ve sokak ismi belirtilmeli, aracın gittiği yön işaretlenmeli, yol çizgileri çizilmelidir. Araçlar A ve B aracı olarak işaretlenmelidir.

10 numaralı alana sürücüler kaza ile ilgili görüşlerini yazacaklardır. Sürücü görüşleri için bu alanın yetersiz kalması durumunda ,  beyaz bir sayfa kullanılarak görüş tamamlanabilir.

10 numaralı alanın açıklamadaki şekilde doldurulmasından sonra 11 numaralı alanın sürücüler tarafından imzalanması zorunludur. İmzalanmayan tutanaklar geçersizdir.

Kaza esnasında mutlaka karşı aracı kullanan sürücünün sürücü belgesi üzerinden işlem yapılmalı, farklı bir kişinin sürücü belgesi kabul edilmemelidir. Kazaya karışan aracın sürücü belge sınıfı mutlaka kontrol edilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler