1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı

Kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı

Kredi kartı borcunun zaman aşımına uğraması için 10 yılın geçmesi ve bazı şartların uygun olması gerekiyor

Kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan son rakamlara göre ülkemizde yaklaşık 68.5 milyon kişi kredi kartı kullanmaktadır ve bu kredi kartlarıyla 71,2 milyar liralık ödeme yapılmaktadır.  Harcamalarını kredi kartıyla yapan ya da yapmak zorunda kalan bir çok kişi  ay sonunda gelen borçlarının bir kısmını ya da tamamını ödeyememekte. Kredi kartları borcundan dolayı kullanıma kapatılabilmekte. Bu konuda en çok merak ettiği konulardan biri kredi kartı borçlarınn zaman aşımına uğrayıp uğrayamayacağı. Peki, kredi kartı borcu zamanaşımına uğrar mı? İşte ayrıntılar…

Kredi kartı borcu zaman aşımına uğrar mı?

Kredi kartı borcu bulunan kişileri yakından ilgilendiren bu konu hakkındaki en genel tanımlama, uygun şart ve durumlarda uğrar. Peki, bu şartlar nelerdir?

Kredi kartı borcunun zaman aşımına uğraması için belirlenen süre 10 yıldır. Ancak bu 10 yıllık süre için de bazı şartlar mevcuttur. Kişinin kredi kartı borcunun 10 yıl içinde zaman aşımına uğrayabilmesi için geçen bu 10 yıllık süre zarfında borcunuza yönelik banka tarafından hiç bir işlemin uygulanmamış olması gerekmektedir.

Yani yasal olarak böyle bir zaman aşımı olması ve borcunuzun zaman aşımından dolayı silinmesi için ve bankanın borcunuza ait bir işlem yapmaması için borcunuzu unutması gerekir. Bu durumda da banka avukatı borcunuza dair size her icra dosyası açtığında on yıllık süre sıfırlanmış olur.

Peki, kredi kartı borcunuz bir varlık şirketine devredildiyse durum ne oluyor? Eğer borcunuz banka tarafından bir varlık şirketine devredildi ise varlık şirketlerindeki borçlar TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) kapsamında olduğundan zaman aşımı süresi 20 yıl olmaktadır. Fakat yine aynı şekilde zaman aşımı süresini uzatmak için bir icra dosya yenilemesi yapmaları yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler