1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kripto para borsalarında 'Elon Musk' tuzağı

Kripto para borsalarında 'Elon Musk' tuzağı

Elon Musk'ı taklit eden siber zorbalar 62 bin dolarlık BTC çaldı. Elon Musk'ın yanı sıra ETH ve ADA kurucuları da taklit ediliyor.

Kripto para borsalarında 'Elon Musk' tuzağı

Kripto para dolandırıcıları, ünlü isimleri taklit ederek binlerce dolarlık vurgun yapmaya devam ediyor. Önde gelen kripto para veri sağlayıcılarından Whale Alert’e göre Elon Musk’ı taklit eden dolandırıcılar, yaklaşık 1 BTC değerinde vurgun yaptı.

Donanımhaber'in haberine göre Whale Alert, dolandırıcıların bu şekilde 62.654 dolarlık kripto para toplamayı başardığını iddia etti. Ünlü isimlerin profillerini taklit ederek videolar ve Youtube reklamları aracılığıyla yatırımcılardan para göndermelerini talep ediyor. Dolandırıcıların en çok taklit ettiği ünlü isimler arasında dünyanın en zengin ismi Elon Musk, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ve Cardano kurucusu Charles Hoskinson yer alıyor.

Daha önce de Twitter üzerinden gerçekleşen büyük çaplı bir saldırıda dolandırıcılar, aralarında iş adamlarının, sanatçıların ve politikacıların da bulunduğu ünlü isimlerin hesapları üzerinden sahte bir Bitcoin çekilişi paylaşımı yapmıştı. Bu şu ana kadar gerçekleştirilen en büyük çaplı kripto para dolandırıcılık aktivitelerinden biri olarak tarihe geçmişti. 

Siber saldırganlar bu toplu saldırıyla mağdurlardan 118 bin doları aşkın Bitcoin toplamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler