1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Manisa’da 5.1 büyüklüğünde deprem

Manisa’da 5.1 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.1, AFAD ise 4.8 olarak açıkladı

Manisa’da 5.1 büyüklüğünde deprem

Manisa'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'un yanı sıra İzmir ve Bursa'dan da hissedildi.

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.1, AFAD ise 4.8 olarak açıkladı. 

​Çevre ilçelerden de hissedilen deprem sonrası Kırkağaç ilçesine yakın olan Akhisar’da vatandaşlar kısa süreli panik yaşandı. Panikleyen vatandaşlar bulundukları binaları terk ederek sokaklara döküldü.

Manisa Valiliği: Can kaybı, yaralanma, herhangi bir hasar yok

Deprem sonrası Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtildi.

Açıklamada, "28.01.2020 tarihinde saat 14.26'da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Gedüz: Tehlikeli durum iletilmedi

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü Akhisar olan 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden bu yana, ilçelerinde çok sayıda artçı sarsıntının hissedildiğini dile getirdi.

Bunların hiçbirinin bugün saat 14.26'da meydana gelen deprem kadar kuvvetli hissedilmediğini aktaran Gedüz, "Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi" dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler