1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. MAPFRE, Cinsiyet Eşitlik Endeksi'nde yerini aldı

MAPFRE, Cinsiyet Eşitlik Endeksi'nde yerini aldı

MAPFRE, “2022 Kıdemli Kariyer ve Yetenekler” raporuna göre de “kıdemli yeteneklerin yönetimine yönelik en büyük gerçekçi ve uzun vadeli taahhüdü” ile IBEX 35 şirketleri listesinde ilk sırayı aldı.

MAPFRE, Cinsiyet Eşitlik Endeksi'nde yerini aldı

MAPFRE Bloomberg tarafından beş farklı alanda en iyi politikaları benimseyen ve başarıyla uygulayan şirketlerin değerlendirildiği “Bloomberg Cinsiyet Eşitlik Endeksi”ndeki 485 şirketten biri oldu. Aynı zamanda “2022 Kıdemli Kariyer ve Yetenekler” raporuna göre de “kıdemli yeteneklerin yönetimine yönelik en büyük gerçekçi ve uzun vadeli taahhüdü” ile IBEX 35 şirketleri listesinde ilk sırayı aldı.

MAPFRE şu anda dünya çapında iş gücünün yüzde 55,4’ünü oluşturan 17 bin 300 kadın çalışan istihdam ediyor ve bu çalışanların yüzde 42’sinden fazlası yönetici pozisyonunda çalışıyor. Grupta şu anda tüm iş gücünün yüzde 26’sına karşılık gelen, 50 yaşın üzerinde 8 bin 136 çalışanı bulunuyor.

MAPFRE Sigorta da MAPFRE GRUP ile paralel bir anlayışla Türkiye’deki tüm faaliyetlerinde fırsat ve cinsiyet eşitliği bilinciyle hareket ediyor. Toplamda 608 çalışanın bulunduğu MAPFRE Sigorta’da kadın çalışan oranı yüzde 46,8 iken, yönetim kadrolarında bulunan kadınların oranı ise yüzde 48,6’yı buluyor. Aynı şekilde işe girişlerde yaşa ve cinsiyete dair herhangi bir kriterin bulunmadığı MAPFRE Sigorta’da çalışanların yüzde 2’sini Baby Boomers kuşağı, yüzde 32,3’ünü X kuşağı, yüzde 57,6’sını Y kuşağı ve yüzde 8’ini ise Z kuşağı oluşturuyor.

"Kadın çalışanlarımızı en üst pozisyonlara hazırlıyoruz"

Fırsat ve cinsiyet eşitliğinin kurum kültürlerinin en önemli parçası olduğunu söyleyen MAPFRE Sigorta İnsan ve Organizasyon Direktörü Elif Özgür, 2017’den bu yana Kadınların Güçlenmesi Prensiplerinin imzacısı olduklarını ve bu kapsamda yönetici kadrolarındaki kadın çalışanların oranını stratejik bir şekilde artırmanın taahhütleri arasında bulunduğunu belirtti. Kadın çalışanların iş yaşamındaki gelişimlerine destek olarak, onları en üst pozisyonlara hazırlamayı hedeflediklerini belirten Özgür, ayrıca işe alımlarda kısa listede mutlaka kadın aday bulundurduklarını, kadın liderlik ve mentorluk gibi eğitim programları düzenlediklerini ve pek çok uygulamayla kadınları iş yaşamının her aşamasında desteklediklerini kaydetti. Kadınları destekleyen bu çalışmaların yanında kıdemli çalışanlara yönelik uygulamalarının da olduğunun altını çizen Özgür, “İşe alım kriterlerimizde yaş faktörü olmadığı gibi şirketimizde çalışan kıdemli yeteneklere de çok değer veriyoruz. Mesleki yaşamlarını şirketlerinin büyümesine adamış bu çalışanlarımızın sahip oldukları potansiyeli gösterebilecekleri ortamı sağlamak da önceliklerimiz arasında bulunuyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler