1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. AXA Sigorta deprem yardımları kesintisiz sürüyor

AXA Sigorta deprem yardımları kesintisiz sürüyor

Depremlerden sonra bölge halkına destek olmak için çalışmalarını sürdüren AXA Sigorta, depremlerden doğrudan etkilenen sigortalıları ile acentelerinin süreçlerini hızlandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için de adımlar atıyor.

AXA Sigorta deprem yardımları kesintisiz sürüyor

AXA Sigorta, depremin ilk haftasında bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması adına AXA Hayat ve Emeklilik ve Türkiye Sigorta Birliği ile AFAD’a toplamda 1 milyon 250 bin TL bağışta bulundu. Şirket, yapılan bağışa ek olarak, 2023 yılı için acente pazarlama faaliyetlerine ayrılan 17,5 milyon TL bütçeyi de deprem bölgelerinde oluşan ihtiyaçlara yönelik kalıcı bir destek olarak harcayacağını açıkladı. AXA Sigorta, maddi desteklerinin yanı sıra Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte bölgeye tırlarla çadırdan kıyafete, hijyen malzemelerinden gıdaya kadar birçok malzemenin olduğu ayni yardımlarını da gönderdi.

AXA Sigorta tarafından yapılan desteklere ek olarak AXA Grubu şirketleri de harekete geçti. AXA Grubu, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) aracılığı ile deprem bölgesine 2 milyon euro bağışladı. Tüm dünyadaki 110 bin AXA çalışanının başlattığı kampanyayla bugüne kadar 80 bin euro toplandı. Kendi özel kampanyalarını düzenleyen AXA Kore, depremden etkilenenler için UNICEF’e 500 bin TL bağış yaparken, AXA Meksika ise 100 bin dolar değerinde maddi destekte bulundu.

İlk günden beri sahada yer aldıklarını belirten AXA Sigorta Hasar Başkanı Eray Kangal, depremin sebep olduğu hasarlarla ilgili gözlem ve tahminlerini paylaştı: “ Birçok ilde yıkıcı etki yaratan depremlerin sektörümüz için tahminen reasürans öncesi brüt hasarının DASK hariç 2 buçuk milyar Euro’yu aşacağını ön görüyoruz. Deprem sonrasındaki yaraların sarılması tüm sektörümüzün sorumluluğunda. AXA Sigorta olarak biz de bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve canla başla çalışıyoruz. Depremin ilk günlerinde AXA Inter Partner Assistance mobil araçlarını ve ambulanslarını uzman ekiplerle birlikte bölgeye yönlendirdik. Hasar işlemlerinde depremden etkilenen bölgelere öncelik vererek hasar ödemelerini hemen başlattık. Hem kendi ekiplerimizle hem de bölgede çalışan eksperlerimizin desteğiyle tüm hasar dosyalarını mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinde afetzedelere ücretsiz hizmet veren anlaşmalı hastanelerin faturası kesilmiş ödemelerini de vade beklemeden yapıyoruz. Bu zor günlerin en kısa sürede atlatılması için çalışmalarımıza özveriyle devam edeceğiz.’’

Deprem bölgesine yönelik yoğun destek çalışmaları yürüten AXA Sigorta, depremden etkilenen acenteleri ve müşterileri için de aksiyonlar alıyor.

Tahsilat ödemelerinde esneklik tanıyor

AXA Sigorta, depremden etkilenen acentelerinin süreçlerini desteklemek ve hayatlarını kolaylaştırmak için farklı uygulamaları hayata geçiriyor. Tüm bölge müdürlüklerini ve AXA Genel Müdürlüğünü depremden zarar gören illerdeki acentelerinin sınırsız kullanımına açan şirket, geri ödemesiz nakdi destekler ile de iş süreçlerini destekliyor. Acenteleri için avans komisyon ödemelerini zamanından önce gerçekleştiren AXA Sigorta, kampanya ödemelerini öne çekerek tahsilat ödemelerinde esneklik tanıyor.

Depremden etkilenen bölgelerdeki acenteleri ziyaret eden AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan şunları söyledi: “ AXA Sigorta olarak, çalışanlarımızı, acentelerimizi ve müşterilerimizi paydaşlarımız olarak görüyor ve her koşulda yanlarında olmayı önemsiyoruz. Deprem bölgesinde konutu ya da iş yeri hasar gören acentelerimize yönelik ilk günden itibaren yaptığımız yardımlara ek, geri ödemesiz nakdi desteklerimizi de veriyoruz. Acentelerimizin ihtiyaçlarını önemsiyor, onlara maddi ve manevi destek veren bir çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz.

SEDDK kararlarıyla afet bölgesi ilan edilen illerde poliçe yenilemelerini tahsilatsızlık olsa da gerçekleştiriyoruz. Ek olarak bu yenilemelerde acentelerimizin komisyonlarını da avans olarak ödüyoruz. Devam eden poliçelerde tahsilatsızlık kaynaklı poliçe iptali yapmıyoruz, yeni işlerde de tahsilat şartı aramıyoruz. Sağlık branşında da poliçeleri yine tahsilatsızlık kaynaklı provizyona kapatmıyoruz ve sigortalılardan rücu taleplerini de erteledik. Konutta eşya deprem muafiyeti uygulamıyoruz. Deprem bölgesinde büyük kayıplar yaşayan halkımızla ve acentelerimizle sadece bugün değil uzun vadede de dayanışma içinde olmak en büyük gayemiz. Desteklerimizi sürdürülebilir kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Birlikte kalmaya, yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz.”

Deprem sonrasında hem paydaşlarının yanında olan hem de toplumun geneli için destek çalışmaları yürüten AXA Sigorta, maddi desteklerinin yanı sıra psikolojik destek sunmak için de adım attı. AXA sağlık sigortası sahipleri, AXAFit mobil uygulamasında yer alan Doktor Danışma Hattı’ndaki sesli ve görüntülü psikolojik destek görüşmelerinden bir yıl boyunca sınırsız yararlanabilecek. Ayrıca AXA Sigorta, müşterisi olmasa dahi AXAFit mobil uygulamasını indiren herkesin, “Doktora Yaz” özelliğiyle herhangi bir sınır olmaksızın psikolog ve psikiyatr desteğine erişmesine imkan tanıyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler