1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Marsh “Siber Olay Yönetimi” hizmeti başlattı

Marsh “Siber Olay Yönetimi” hizmeti başlattı

Marsh, Birleşik Krallık ve Avrupa’da faaliyet gösteren müşterilerin siber olaylara müdahale etmesine yardımcı olmak için ‘Siber Olay Yönetimi’ hizmetini başlattı.

Marsh “Siber Olay Yönetimi” hizmeti başlattı

Sigorta brokerliği ve risk yönetimi alanında faaliyet gösteren Marsh, Birleşik Krallık ve Kıta Avrupası'nda faaliyet gösteren müşterilerin siber olaylara hazırlıklı olmalarına, zamanında müdahale etmelerine ve bu olaylardan kurtulmalarının yanı sıra siber dayanıklılıklarını artırmalarına yönelik yeni Siber Olay Yönetimi (CIM) hizmetini devreye aldı.

İlk olarak 2021 yılında ABD'de başlatılan Marsh'ın CIM hizmeti, siber olay öncesi hazırlık, bütünsel rehberlik ve bir siber olay sırasında en iyi uygulama tavsiyesine odaklanarak olayı başarılı bir şekilde yönetmek için gereken temel unsurları bir araya getiriyor. Uygulama Marsh'ın siber sigorta hasar uzmanlığının kusursuz entegrasyonunu ile alanındaki ilk örnek oldu.

Marsh, bir siber olay meydana geldiğinde müşterilerin farklı ihtiyaçlarına göre desteklemek için şirket içi kaynakların yanı sıra adli bilişim, hukuk uzmanlığı, siber şantaj uzmanları, veri kurtarma ve kriz iletişimi yönetimi uzmanları da dahil olmak üzere önde gelen bağımsız uzmanlardan oluşan ve kritik siber olaylarla başa çıkma konusunda kanıtlanmış deneyimleri olan bir iş ortaklığı ağı kurdu.

Marsh ve Microsoft tarafından geçen ay yayınlanan Siber Dayanıklılığın Durumu Raporu’na göre, artan ve giderek karmaşıklaşan siber tehditler, yöneticilerin şirketlerinin temel siber risk yönetimi yeteneklerine olan güvenini azaltıyor. Raporda ayrıca yöneticilerin yalnızca yüzde 9'unun şirketlerinin siber saldırıları yönetme ve bunlara yanıt verme becerisine oldukça güvendikleri belirtiliyor.

Fidye yazılımı olaylarının 2021'de yüzde 148 arttığı göz önüne alındığında birçok yöneticinin bunalmış hissetmesi ve şirketlerinin siber dayanıklılığına güven duymamasının şaşırtıcı olmadığının altını çizen Marsh Türkiye Eş CEO’su Yeşim Aksüt, “Başarılı bir siber dayanıklılık süreci, bir şirketin benzersiz risk profilini yansıtan siber olayları yönetmek için tam entegre bir yaklaşım gerektiriyor. Marsh'ın CIM hizmeti, siber olaylara yanıt vermek ve bir olayın meydana gelmesi durumunda mali ve itibar kayıpları üzerindeki etkisini sınırlamak için gereken çoklu iş akışlarını bir araya getiriyor. CIM'in siber olay hazırlığına güçlü bir şekilde odaklanması sayesinde, müşteriler bir krizle verimli ve etkili bir şekilde başa çıkabilecek ve böylece krizin etkisini azaltarak, iyileşmeyi hızlandıracaktır” dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler