1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Michael kasırgası büyük yıkıma yol açtı. Ölü sayısı artıyor

Michael kasırgası büyük yıkıma yol açtı. Ölü sayısı artıyor

Florida başta olmak üzere ABD’nin doğu kıyılarında etkili olan Michael kasırgasında yaşamını yitirenlerin sayısı 17’ye yükseldi

Michael kasırgası büyük yıkıma yol açtı. Ölü sayısı artıyor

Florida başta olmak üzere ABD’nin doğu kıyılarında etkili olan Michael kasırgasında yaşamını yitirenlerin sayısı 17’ye yükseldi. Büyük yıkıma yol açan kasırgada ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Kasırga Mexico Beach'te büyük yıkıma yol açtı

ABD'nin doğu kıyılarında etkili olan ve son yüzyılın en şiddetli kasırgası olarak nitelendirilen Michael yüzünden yaşamını yitirenlerin sayısı 17'ye yükseldi. ABD medyası, Florida’nın Mexico Beach kentinde Cuma akşamı bir erkeğin daha cenazesine ulaşıldığını duyurdu. Yetkililer kasırga sonucu Florida'da yedi, Virginia eyaletinde beş, Kuzey Carolina'da üç ve Georgia’da bir kişinin öldüğünü açıklamıştı. Bölgede ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Kategori 4 olarak derecelendirilen kasırga Çarşamba günü Florida’nın kuzey batısında, Mexico Beach kentinde karaya ulaşmıştı. Özellikle Mexico Beach kentinde büyük yıkıma yol açan Michael kasırgasında çok sayıda binanın yıkıldığı, ağaçların devrildiği, elektrik hatlarının zarar gördüğü belirtiliyor.

Felaket modelleme kuruluşu Karen Clark & ​​Company'(KCC) ise Michael kasırgasının  sigortalı kayıplarının 8 milyar dolara yakın olacağını açıkladı

Önceki ve Sonraki Haberler