1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Osman Arslan, ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

Osman Arslan, ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, İslam Kalkınma Bankası Üyesi Ülkelerde Ulusal Kalkınma Finans Kuruluşları Birliği’nin (ADFIMI) Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Osman Arslan, ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı seçildi

Mısır’ın Sharm El Sheikh şehrinde 1-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen İslam Kalkınma Bankası (İKB) Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları’na Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin yanı sıra üye ülkelerin ilgili bakanları ve finans kuruluşlarının önde gelen yöneticileri katıldı. Bu toplantılar kapsamında İslam Kalkınma Bankası’na üye ülkelerde faaliyet gösteren kamu sermayeli bankalar birliği ADFIMI’nin 2 Haziran tarihinde Yıllık Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısında Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, üç yıllığına ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Arslan, bu görevi Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir’den devraldı.

“Güçlerimizi birleştirerek, deneyimlerimizi paylaşıyoruz”

Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İslam coğrafyasında bankacılık ve finans hizmetlerine yönelik kapsayıcılığın ve katılımcılığın daha geniş şekilde sağlanmasının, ülkelerimizin kalkınması yolunda son derece pozitif etki sunacağına inanıyoruz. Ulusal Kalkınma Finans Kuruluşları Birliği (ADFIMI), bu yönüyle İslam ülkelerinde finans kurumları arasındaki diyalog ve iş birliklerinin geliştirilmesi adına çok önemli bir görev üstlenmektedir. ADFIMI öncülüğünde güçlerimizi birleştirerek, pek çok çalışma ve projede deneyimlerimizi paylaşıyor, ülkelerimizin gelişmesine yönelik etkimizle bankacılık sistemlerimizin donanımlarını her geçen gün yükseltiyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu misyonumuzu büyüterek sürdüreceğiz. Bu vesileyle güven göstererek, üç yıllık dönem için beni Yönetim Kurulu Başkanı seçen Yönetim Kurulu Üyelerine, ilgili katılımcı ülkelerin yöneticilerine ve bankacılık otoritelerine teşekkür ediyorum.”

ADFIMI 1986’da kuruldu

İslam Kalkınma Bankası Üyesi Ülkelerde Ulusal Kalkınma Finans Kuruluşları Birliği (ADFIMI -Association of National Development Finance Institutions in Member Countries of the Islamic Development Bank), 1986 yılında Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenen 11. İslam Kalkınma Bankası Guvernörler Kurulu Toplantısı’nda kuruldu. 1987 yılında faaliyetlerine, Türk Hükümeti tarafından Uluslararası Kuruluş statüsü verilmesi üzerine İstanbul’daki merkezinde başladı.

İslam ülkelerindeki finans kuruluşlarının ve bankaların etkinliğini artırmayı hedefleyen ADFIMI üyeleri; uzmanlık geliştirmenin yanı sıra karşılıklı olarak fikir ve deneyim alışverişinde bulunarak; bölgesel iş birliğini teşvik etmeye odaklanmak. Halkbank, 1995 yılından bu yana birliğe üye.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler