1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. OYAK Yatırım'dan 1 milyar liralık VDMK ihracı

OYAK Yatırım'dan 1 milyar liralık VDMK ihracı

OYAK Yatırım, Fibabanka ve Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ) iş birliği ile 1 milyar liralık VDMK ihracı gerçekleştirdi.

OYAK Yatırım'dan 1 milyar liralık VDMK ihracı

OYAK Yhttps://www.oyakyatirim.com.tr/atırım, Fibabanka ve Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ) iş birliği ile son üç yılın en büyük Varlığa Dayalı Menkul Kıymet’in (VDMK) ihracına aracılık etti. Toplam tutarı 1 milyar TL’yi bulan VDMK ihracı ile Fibabanka tüketici kredileri menkul kıymetleştirilerek ikincil kredi piyasasının oluşmasına önemli bir katkı sağlandı.

Toplam 1 milyar TL tutarındaki ihraca yatırımcılardan 2,9 kat (2.872 milyon TL) talep geldi. İhraç, TMKŞ’nin sunduğu ürün geliştirme, kredi analitik, BT altyapı ve operasyon hizmetlerinden faydalanılarak A ve B grubu olmak üzere toplam 20 farklı vade aralığında, en kısa vade 33, en uzun vade 364 gün olacak şekilde tamamlandı.

A Grubu kıymetler iskontolu, B Grubu kıymetler ise kuponlu olarak ihraç edildi. B Grubu kıymetlerin kupon getirisi, kredilerin ödenme performansına ve kredilerden gelecek nakit akışlarının nemalandırılmasına göre değişkenlik gösterecek şekilde tasarlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler