1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Özel sağlık sigortası nerelerde geçerli?

Özel sağlık sigortası nerelerde geçerli?

Özel sağlık sigortası yaptırdınız. Peki bu sigorta nerelerde geçerli?

Özel sağlık sigortası nerelerde geçerli?

Bir hastalık sonucunda doktora gitmeniz ve diğer sağlık harcamalarını yapmanız gerektiğinde , poliçenizde yazılı anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarına gitmenizi tavsiye ederiz.

Anlaşmasız sağlık kuruluşuna gittiğinizde eğer varsa ödemek zorunda kalacağınız katılım payı daha yüksek olacaktır. Anlaşmalı sağlık kuruluşunu tercih ettiğinizde sadece belirlenmiş olan katılım payını ödeyip çıkarsınız. Ayrıca anlaşmasız bir sağlık kurumuna giderseniz yapmış olduğunuz tüm sağlık harcamalarınızın belgelerini (doktor reçetesi, tahlil, röntgen, v.b), doktor tarafından doldurulmuş özel bir form ile birlikte sigorta şirketine göndermeniz gerekir. Sigorta şirketi gönderdiğiniz evrakları inceleyerek ödenmesini uygun bulursa katılım payınız düşülerek masraflarınız daha önceden belirttiğiniz hesap numaranıza yatırılır.

Bu nedenle anlaşmasız kurumlardan hizmet almadan önce rahatsızlığınızın poliçe kapsamına dahil olup olmadığını önceden öğrenebilmek için sigorta şirketinden ön provizyon alınmasını mutlaka isteyiniz.


Önceki ve Sonraki Haberler