1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pie Insurance, 118 milyon dolar yatırım aldı

Pie Insurance, 118 milyon dolar yatırım aldı

Küçük işletmelere çalışan tazminatı sigortası sunan Pie Insurance, Allianz'ın yatırım kolu Allianz X ile Acrew Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 118 milyon dolar yatırım aldı.

Pie Insurance, 118 milyon dolar yatırım aldı

Küçük işletmelere çalışan tazminatı sigortası sunan Pie Insurance, Allianz'ın yatırım kolu Allianz X ile Acrew Capital'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 118 milyon dolar yatırım aldı. Webrazzi'den Gözde Ulukan'ın haberine göre yatırım turuna mevcut yatırımcılar Greycroft, SVB Capital, SiriusPoint, Elefund ve Moxley Holdings katıldı. 

Pie Insurance, küçük işletme sahiplerinin sigorta deneyimini iyileştirmek ve onlara doğrudan kendi web sitesinde ve bağımsız sigorta acenteleri aracılığıyla teminat sunmak için hayata geçirildi. 2017 yılında, Dax Craig ve John Swigart tarafından kurulan Washington DC merkezli Pie Insurance, online deneyim yoluyla küçük işletmelere işçi tazminat sigortası sağlayan bir sigorta şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Bunu yaparken veri analizinden, kullanımı kolay online özelliklerden ve sigorta uzmanları ekibinden yararlanıyor.

Pie Insurance'ın müşterileri esnaflar, müteahhitler, peyzajcılar, temizlikçiler, otomobil mağazaları ve restoranlar dahil olmak üzere olan küçük işletmelerden oluşuyor. Platform, sigortasını doğrudan web sitesi aracılığıyla ve ayrıca çoğunlukla binlerce bağımsız sigorta acentesi aracılığıyla satıyor. 

Geçtiğimiz sene çalışan sayısını 140'tan 260'a çıkaran ve ülke çapında 1000'den fazla acente ile ortaklık kuran şirket, aldığı yatırımı hem küçük işletme sahiplerine sunduğu tekliflerin sürekli büyümesi ve genişletilmesi için hizmetlerini geliştirmek hem de lisanslı sigorta şirketleri kurmak ve satın almak amacıyla stratejik girişimde bulunmak için kullanacağını belirtiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler