1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PWC: Bugün sigortacıları etkileyen temel sorunlar neler?

PWC: Bugün sigortacıları etkileyen temel sorunlar neler?

PWC'nin raporunda, faiz oranları, enflasyon ve jeopolitik çatışmalar, teknolojik bozulma ve iklim değişikliği gibi konuların sigortacılık sektörünün bugünlerde karşı karşıya olduğu temel sorunların başında yer aldığı ifade edildi. 

PWC: Bugün sigortacıları etkileyen temel sorunlar neler?

Küresel sigorta lideri rolündeki PwC'nin ortağı Jim Bichard, günlük olarak 100'den fazla ülkede sigorta müşterilerine hizmet veren yaklaşık 15.000 profesyonelden oluşan bir ekibi yönetiyor. 

Bichard, sigorta şirketlerinin karşılaştığı bazı temel sıkıntı noktalarını inceleyerek, PwC'nin en son "Sigortacılığın Hassas Derileri" raporunu ve sigorta şirketlerinin çok sayıda makroekonomik ve jeopolitik riske maruz kaldığı bulgusunu inceledi.

Bugün sigorta şirketlerini ne zorluyor?

Bichard, faiz oranları, enflasyon ve jeopolitik çatışmaların sigorta şirketlerini bugün birinci veya ikinci dereceden etkileyen risklerden sadece birkaçı olduğunu söyledi. Bu arada, "düzenlemeye tabi bir sektörün parçası olarak sigorta şirketleri artan karmaşıklıkla boğuşuyor" ifadelerini kullandı. 

Bichard sözlerini şöyle sürdürdü; "Teknolojik bozulma ve iklim değişikliği, kayıtlarda yükselmeye devam eden risklerdir.  Sigorta piyasasının tamamında verilere duyulan güven göz önüne alındığında, veri koruma ve siber konularının gündemin üst sıralarında yer alması şaşırtıcı değil."

PwC'nin pazar genelinde daha iyi anlaşılmasını savunduğu bir diğer zorluğun ise günümüz sigorta ekosisteminde var olan güven boşluğu olduğunu belirten Bichard, sigorta teklifinin temel bir parçasının, sigorta şirketlerinin güvenilir ve dayanıklı olma ihtiyacı olduğunu ve en önemlisi, sigortanın örtülü vaadini yerine getirmesi gerektiğini, yani sigortanın ihtiyaç duydukları anda müşterilerin yanında olacağını göstermesi gerektiğini söyledi.

Bichard, sektöre yönelik güvenin tazelenmesi gerektiği konusunda; 
“Genel olarak konuşursak, finansal hizmetlere olan güven pandemi sırasında gerçekten düşük bir seviyeye ulaştı. Dolayısıyla sigorta sektörünün halk ve müşteriler arasındaki güveni artırmak için yapması gereken çok iş var. Sigorta şirketlerinin operasyonlarının tüm bölümlerini etkileyen dijital ve yapay zekanın etkisine bakmadan bu riski değerlendirmek zor. 

Bunun bir kısmı müşteri tercihleriyle ve bunların gerçekten hızlı bir şekilde değişmesiyle ilgili. Bireysel ve kurumsal müşteriler, finansal hizmetlerin diğer alanlarına da dijital ortamda ulaşabilmeye alışkındır. Artık sigortanın neden bir yıllık bir ürün olduğu, zarara dayalı ürünler yerine kullanım potansiyeli ve sigortanın neden daha önleyici ve koruyucu olma yönünde hareket etmediği gibi soruları da gündeme getiriyorlar." ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler