1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Ressam Ferruh Başağa Anı Evi açılıyor

Ressam Ferruh Başağa Anı Evi açılıyor

Ressam Ferruh Başağa’nın yaşamış olduğu, küçük kızı Oya Başağa Erol ile eşi Aykut Erol tarafından restore edilen İsmetpaşa Mahallesindeki ev-atölyesi “ “Ferruh Başağa Anı Evi”nin açılışı 13 Haziran’da yapılacak.

Ressam Ferruh Başağa Anı Evi açılıyor

Foça’da uzun yıllar yaşamış “Türk Sanat Tarihi’’nin en önemli sanatçılarından Ressam Ferruh Başağa ve Ressam Avni Arbaş için BODRUMART Sanat Festivali düzenleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi ve Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenecek festival 13 Haziran-18 Haziran tarihleri arasında Foça Marsilya meydanında yapılacak.

Ressam Ferruh Başağa’nın yaşamış olduğu, küçük kızı Oya Başağa Erol ile eşi Aykut Erol tarafından restore edilen İsmetpaşa Mahallesindeki ev-atölyesi Ferruh Başağa Anı Evi’nin açılışı ise 13 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Çalıştay düzenlenecek

Sanat Festivali boyunca, Foça Marsilya Meydanında BODRUMART Derneği sanatçıları ve Foça’da yaşayan sanatçılar ile çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda üretilen eserler, Foça’da bulunan galerilerde sergilenirken, Ferruh Başağa ve Avni Arbaş’ın yakın dostları Ressam Bedri Baykam, Ressam Prof. Devrim Erbil, Ressam Mustafa Altıntaş, Arthill kurucusu Ressam- Heykeltıraş Ressam Ender Güzey, Ressam Prof. Erol Eti, Doç. Dr. Seda Yavuz, Datça Ukksa kurucu ve yöneticisi Nevzat Metin, Ferruh Başağa’nın yeğeni yazar Ayşe Kulin ve Avni Arbaş’ın kızı Zerrin Arbaş, Türk sanatında Ferruh Başağa ve Avni Arbaş’ın önemini, Türk sanatına katkılarını ve hayatlarından kesitleri anlatacakları söyleşide bir araya gelecek. Sanat Festivali, 18 Haziran Cumartesi akşamı “Ayşe Gencer Quintet” ‘in sahne alacağı Jazz Konseri ile son bulacak. Tüm etkinlikler Foça Marsilya Meydanında yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler