1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Sabancı'nın net karı 27,2 milyar lira oldu

Sabancı'nın net karı 27,2 milyar lira oldu

Sabancı Holding, dokuz aylık dönmede satışlarını yüzde 175 artırdı. Grubun net karı ise 27,2 milyar lira oldu.

Sabancı'nın net karı 27,2 milyar lira oldu

Sabancı Holding dokuz aylık bilançosunu açıkladı. Holdingin bu dönemde kombine satışları 275,4 milyar lira olurken, satışlar geçen yıla oranla yüzde 175 artış kaydetti. Dokuz aylık konsolide net kar ise 27,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sürdürülebilirlik ve dijitali odağına alarak bir dönüşüm süreci geçiren Sabancı Holding'in bu sürece öncülük eden iş kollarının başında enerji yer aldı.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper enerji alanındaki gelişmeleri şöyle özetledi: "Geçtiğimiz aylarda, Enerjisa Üretim şirketimiz Türkiye’nin ilk insansız hidroelektrik santralini devreye alırken, rüzgâr enerjisi yatırımlarını da hızla hayata geçirmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda üretime başlayan, 65 MW kurulu güce sahip Kayseri Erciyes Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin (RES) yanı sıra gelecek dönemde hayata geçireceğimiz toplam 1.000 MW’lık ilave rüzgâr enerjisi yatırımıyla, yenilenebilir enerjinin portföyümüzdeki payı 2026’da yüzde 57’ye ulaşacak. Ayrıca, Sabancı İklim Teknolojileri şirketimiz aracılığıyla bir yandan yenilenebilir enerji yatırımlarımızı Türkiye’nin ötesine taşırken bir yandan da ABD merkezli çeşitli girişim sermayesi fonlarına ve start-up’lara stratejik yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda, ABD’nin önde gelen girişim sermayesi fon yönetim şirketlerinden Safar Partners ile stratejik ortaklığımız kapsamında fon yatırımı ve Commonwealth Fusion Systems ile Quaise Energy start-up’larına doğrudan yatırım gerçekleştirdik”.

Diğer alanlarda ise grubun sanayi iş kolunda Kordsa, Ohio merkezli yeni nesil ince film güneş panelleri üreticisi ABD’li Toledo Solar Inc ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Bu dönemde ayrıca Kordsa, Kuzey Amerika’ya 20 milyon dolarlık kord bezi yatırımı ve Türkiye’ye 22 milyon dolar değerinde yatırım açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler