1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sağlık Sigortası Seçenekleri: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir ve Nasıl İşler?

Sağlık Sigortası Seçenekleri: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir ve Nasıl İşler?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir diye araştırdığınızda hem ayakta hem de yatarak tedavi teminatları olduğunu görebilirsiniz.

Sağlık Sigortası Seçenekleri: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir ve Nasıl İşler?

Özel sağlık sigortasına kıyasla daha düşük prime sahip olan tamamlayıcı sağlık sigortası SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde geçerlidir. Bu hastanelerde devlet tarafından alınan katkı payı ek ücreti 15 TL’yi ödemeniz yeterli olacaktır. Aileniz ve sizin için en iyisini sunan sigorta alacağınız sağlık hizmetlerini ücretsiz hale getirir. Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir diye araştırdığınızda hem ayakta hem de yatarak tedavi teminatları olduğunu görebilirsiniz. SGK tarafından karşılanan bedelin üzeri, sigortanız tarafından ödenir. Güvenli bir gelecek hazırlamanıza yardımcı olan sigorta, olası sağlık sorunlarına kısa sürede çözüm bulmanızı sağlayacaktır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken neleri kapsayıp kapsamadığını önceden öğrenmelisiniz. Küçük cerrahi müdahaleler, tetkik, muayene, tahlil gibi işlemler sigorta kapsamındadır. Ancak halihazırda olan bir sağlık problemi, diş tedavileri ya da bütün ilaç masrafları sigortaya dahil olmayacaktır. Sigortanızın kapsamını isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Ek teminatlar dahil ettiğinizde özel sağlık hizmetlerinde daha geniş imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir sorusuna yanıt aradığınızda 60 yaşına kadar olan herkesin bu sigortayı yaptırabileceğini görebilirsiniz. Yeni doğan bebekler için de 14. günden itibaren sigorta geçerli olacaktır. Sigortanızda size ayakta tedavi kapsamında ayakta yapılan tüm muayene hizmetleri, laboratuvar tetkikleri, fizik tedavi, röntgen, tomografi ve MR gibi işlemler sunulur. Ayakta tedaviler için size günlük limit sunulmaz.

Yatarak tedavi kapsamı ise refakatçi giderleri, radyoterapi, kemoterapi, diyaliz, ameliyat öncesinde ve sonrasında yapılması gereken kontroller, ameliyat ücretleri yer alır. İhtiyaçlarınıza göre poliçenize sonradan diş tedavileri, check- up, psikolojik tedaviler, diyetisyen hizmeti gibi ek teminatlar koyabilirsiniz. İsterseniz sigortanıza doğum sigortasını da ilave teminat olarak dahil edebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Kullanılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanabilmeniz için öncelikle gideceğiniz özel hastanenin SGK ile anlaşmasının olması gerekir. SGK ile anlaşma olması koşulu doktor için de geçerlidir. Yapacağınız işlem poliçede belirtilen genel ve özel şartlara uygun olmalıdır. Hızlı ve düşük primlerle alacağınız sağlık hizmetinde müşteri odaklı yaklaşım geçerlidir. Provizyon sürecinin başlaması için TC kimlik numaranızı bankodaki görevliler ile paylaşmanız yeterlidir. Ayakta tedavilerde görevliler otomatik olarak internet üzerinden sigorta şirketinden provizyon alacaktır. Eğer planlı bir yatış yapacaksınız 3 gün öncesinden sigortadan provizyon almanız gerekir. Sigorta şirketiniz Demir Sağlık olduğunda provizyon, sağlık sigortası kullanımı ve diğer tüm işlemlerinizi profesyonel ekip eşliğinde halledebilirsiniz.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler