1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Sigorta devine "müşteri bilgilerini Googla'a verdin" davası

Sigorta devine "müşteri bilgilerini Googla'a verdin" davası

Geico, Tüketicilerin Çevrimiçi Davranışlarını Gizlice Google'a Bildirdiği İddiasıyla Toplu Davaya Konu Oldu

Sigorta devine "müşteri bilgilerini Googla'a verdin" davası

Amerikan sigorta devi Geico'ya karşı açılan bir toplu davanın iddialarına göre, şirket tüketicilerin çevrimiçi davranışlarını gizlice Google'a bildirdi.

Tüketici savunucusu Jesse Cantu tarafından ABD'nin Los Angeles kentindeki Bölge Mahkemesi'nde açılan dava, Geico'nun video izleme alışkanlıklarına ilişkin bilgileri Google'a aktardığına yönelik iddiaları gündeme getirdi. Cantu, "Bir ziyaretçinin izleme alışkanlıklarına ilişkin tüm önemli verilerin gizlice Google'a ifşa edildiği bilinseydi, ziyaretçiler şok olur ve dehşete düşerlerdi," ifadelerini kullandı.

Dava iddiasında, Geico'nun Google Analytics'i, web sitesinde video izleyen kullanıcıların kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerini, izlenen başlıkları ve daha fazlasını raporlamak amacıyla kullandığı ileri sürülüyor. Cantu, Geico'nun bu faaliyetleriyle 1988 tarihli Video Gizliliğini Koruma Yasası'nı ihlal ettiğini savunuyor.

Davada, beyanname ve ihtiyati tedbirlerin yanı sıra yasal zararlar, cezai zararlar ve avukatlık ücretleri de talep ediliyor. Şikayet, Cantu'nun iki ana motivasyonla Geico'nun web sitesinde video izlediği bilgisini aktarıyor. Cantu, bir yandan "şirketlerin federal yasaların getirdiği yükümlülüklere uymasını sağlamak" için çalışan bir test uzmanı, diğer yandan Geico'nun mal ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen bir tüketici.

Cantu'yu dava sürecinde, Kaliforniya'daki Todd M. Friedman Hukuk Bürosu'ndan Todd Friedman temsil ederken, Geico'nun savunmasını Los Angeles'taki Duane Morris firmasının ortağı Meghan Killian üstleniyor.

Davaya konu şikayette, "Davacının web sitesinde video izlerken, davalılar Google'ın ve potansiyel olarak herhangi bir kişinin davacının video izleme davranışını kolayca tanımlamasına olanak tanıyan bilgileri ifşa ettiler" deniyor.

Bu durum, davalıların bilgi ifşası için davacının bilgilendirilmiş, yazılı onayını almadan hareket ettiği ve bunu Google reklam kampanyalarıyla bağlantılı olarak davacıyı yeniden hedeflemek amacıyla yaptıkları iddiasını gündeme getiriyor.

Ayrıca, davanın binlerce kişiyi kapsayan bir toplu dava olduğu düşünülüyor. Cantu, "Sınıf üyelerinin tam sayısı ve kimlikleri şu anda bilinmiyor ancak, bu bilgi yalnızca uygun keşif yoluyla tespit edilebilir. Davacı, sınıfın binlerce üyeyi içerdiğini biliyor ve buna inanıyor." ifadelerini kullandı.


 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler