1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sahte trafik sigorta poliçelerine dikkat!

Sahte trafik sigorta poliçelerine dikkat!

Türkiye Sigorta Birliği kamuoyunu sahte ve yanıltıcı trafik sigortası teklif ve poliçelerine karşı uyardı.

Sahte trafik sigorta poliçelerine dikkat!

Trafik sigortaları son dönemde sektörün en çok konuştuğu konulardan. Fiyatlardaki aşırı artış müşteriyi, maliyetlerdeki artış ise sigorta şirketlerini zorluyor. Bu sorun araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasını yaptıramamalarına kadar vardı. Sonunda bir yasa çıktı.

Şimdiyse bambaşka bir sorun var araç sahiplerinin karşısında. Sahte trafik sigortası teklifleri ve sahte poliçeler...

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) bu konuda vatandaşları uyardı. "Türkiye Sigorta Birliği’ne iletilen şikâyetler arasında, ‘Trafik sigortalılarını kandırmayı amaçlayan tekliflerin verildiği’, ayrıca vatandaşlara ‘sahte poliçe’ satıldığına ilişkin bulgulara rastlanmaktadır. Sigortalılarımızın yanıltılmalarını ve mağdur edilmelerini önlemek için aşağıdaki iki hususun altını önemle çizeriz" denilen açıklama şöyle devam ediyor:

Trafik sigortası prim tekliflerinin piyasa gerçekleri ile uyumlu olması adın Birliğimiz nezdinde kurulan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin (SBM) Web sitesindeki ‘Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma’ ekranı sayesinde, vatandaşlarımıza, sadece ‘Kimlik No’ ve ‘Plaka No’ bilgileri ile tüm sigorta şirketlerinin primlerini tek bir ekranda görme imkânı sunulmaktadır. SBM Web Ekranları ve mobil cihazlar üzerinden yapılan bu işlem sonunda, teklifler, başvurucuya iletilmekte ve kendileri için en doğru, en uygun poliçeyi satın alabilmeleri ya da poliçe yenilemeleri sağlanmaktadır. Teklif aşamasından sonra e-Devlet üzerinden poliçenin varlığı sorgulanabilmektedir.

Bununla birlikte, sigortalılarımız, aldıkları teklifleri SBM internet sitesindeki ‘Trafik Sigortası Azami Brüt Prim Tablosu’ sayesinde; il, araç türü, basamak ve kullanım tarzı bazında ve içinde bulunulan aya ait ‘Azami Trafik Sigortası Prim Tutarları Listesine’ ulaşarak kontrol edebilmektedirler.

Konuyla ilgili olarak, sigortalılarımız, üye sigorta şirketlerimiz ve aracı kurumlarımız başta olmak üzere sektörümüzün tüm taraflarının bugüne kadar olduğu gibi gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.

SBM ‘Trafik Sigortası Teklif Karşılaştırma’ ekranına ulaşmak için: https://sbm.org.tr/tr/sayfa/trafik-teklif-1074

Önceki ve Sonraki Haberler