1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Seracılara 165 milyonluk hasar ödemesi

Seracılara 165 milyonluk hasar ödemesi

TARSİM 2022 yılında sigortalı üreticilerden 48 milyon TL prim topladı, 165 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi.

Seracılara 165 milyonluk hasar ödemesi

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) geçtiğimiz mart ayında, üreticilerin mevcut poliçelerindeki sigorta bedellerinin, güncel rayiç değerler üzerinden revize edilebileceği yönündeki çağrılarının ardından, yaklaşık 300 adet Sera Sigortası poliçesi için talep alındığını ve bunun sonucunda ise poliçelerdeki örtü ve konstrüksiyon bedellerinin zeyil ile yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada üreticilerin sera maliyetlerindeki fiyat artışlarından kaynaklı olarak yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçebilmek amacıyla yetkili acenteler aracılığıyla gerçekleştirdikleri düzenlemelerin ardından seralarında çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelen hasarlara ilişkin olarak ihbarda bulundukları ve eksperler tarafından tespit işlemlerinin yapıldığı aktarıldı.

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamında 2022 yılında Sera Sigortası branşında, Türkiye genelinde 8.3 milyar TL’lik tarımsal varlık sigortalandı. Sigortalı üreticilerden toplanan 48 milyon TL prim karşılığında 165 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirilirken; seracılığın yaygın olarak yapıldığı Antalya ili özelinde ise sigortalı üreticilere 100 milyon TL hasar ödendi.

Üreticiler seralarını, TARSİM Sistemindeki üye sigorta şirketlerinin yetkili acentelerine başvurarak, çeşitli indirim fırsatları ve yüzde 50 devlet prim desteği imkânı ile güvence altına alabiliyor. Sera Sigortası’nda, dolu, deprem, taşıt çarpması, fırtına, hortum, yangın, heyelan, sel ve su baskını ile kar ağırlığı riskleri nedeniyle meydana gelen zararlar, enkaz kaldırma masrafı, yüksek tünelde yetiştirilen ürünler ile plastik örtü, alçak tünelde yetiştirilen ürünler ve seralarda üretimi yapılan saksılı süs bitkileri teminat kapsamında bulunuyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler