1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sigorta dolandırıcılarına dikkat!

Sigorta dolandırıcılarına dikkat!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, ‘sahte web sitesi’ üzerinden, ‘sahte’ kefalet sigortası düzenleyen dolandırıcılara dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Sigorta dolandırıcılarına dikkat!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, birliğin adı kullanılarak ‘sahte’ sigortacılık faaliyetleri yürütüldüğü ve vatandaşlara ‘sahte poliçe’ satıldığı yönündeki şikayetler üzerine bir açıklama yaptı.

Özellikle banka teminat mektubuna alternatif bir finansal enstrüman niteliğindeki kefalet sigortasına yönelik ‘sahte işlemler’ hakkında konuşan Benli, “Kefalet sigortası, sektörümüzün finansal sistem içerisindeki önemini ve potansiyelini gösteren kıymetli bir ürün. Bilinirliği arttıkça ürüne olan talebin de artış gösterdiği kefalet sigortası, dolandırıcıların da dikkatini çekmiş durumda" dedi.

Açıklamada, TSB’nin adını kullanarak https://sigortabirligi.org.tr/ adresiyle sahte web sitesi açan dolandırıcıların buradan ‘sahte poliçe’ düzenleyerek vatandaşların mağdur ettikleri belirtildi. Vatandaşların kare kodlar aracılığıyla aynı web sitesi üzerinden sigorta poliçelerinin sorgulamasını da yapabildikleri için durumdan şüphelenmediklerine dikkat çekildi.

Dolandırıcıların, sigorta ürünlerine olan teveccühü kötüye kullanmalarına izin vermeyeceklerini vurgulayan TSB Başkanı Benli “TSB olarak konuyla ilgili hukuki girişimleri yaptık. Söz konusu web sitesinin kapatılmasını sağladık” dedi.

Atilla Benli ayrıca, sadece TSB’nin resmî web sitesi olan www.tsb.org.tr adresine itibar edilmesi gerektiğini hatırlattı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler