1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sigortada kur farkına dikkat!

Sigortada kur farkına dikkat!

Döviz üzerinden satın alınan. ancak TL olarak sigortalanan ürünlere ait sigorta bedeli güncellenmelidir. Böylece olası bir hasarda eksik sigorta bedeli gibi, durumların da önüne geçilmiş olacaktır

Sigortada kur farkına dikkat!

Kurdaki dalgalanmalar sigorta sektörünü de bir çok yönden etkiliyor. Döviz üzerinden satın alınan. ancak TL olarak sigortalanan ürünlere ait sigorta bedeli güncellenmelidir. Böylece olası bir hasarda eksik sigorta bedeli gibi, durumların da önüne geçilmiş olacaktır.

Yenileme talep edin

"Öncelikle kur artışına bağlı olarak poliçelerin revize edilmesini sigortacınızdan talep edin’’ diyen Doğan Sigorta Brokerliği CEO’su Selcen Gür  "Örneğin, 100 bin dolara bir makine satın aldınız ve o dönemdeki kurun karşılığı üzerinden TL olarak sigortalatıldı.

Bu mâkinede bir hasar oluştuğunda 100 bin dolarlık makine, 300 bin TL’ye denk geliyorsa ediyorsa, sigortadan 300 bin TL alacaksınız. Oysa bugün 100 bin doların karşılığı 629 bin TL . Bu yüzden hayati önem taşıyan bu konulara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ticari açıdan yaşanan bu sıkıntılı dönemde sigortacınızdan mutlaka bu tarz konular hakkında bilgi alın" dedi.(Hürriyet)

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler