1. HABERLER

  2. ŞİRKETLER

  3. Sompo Sigorta'dan Kaçuv 2. Aile Evi'ne destek

Sompo Sigorta'dan Kaçuv 2. Aile Evi'ne destek

Sompo Sigorta çalışanlarının; Vodafone İstanbul Maratonu’nda topladığı bağışlarla hayata geçmesine katkı sağladığı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) 2. Aile Evi açıldı

Sompo Sigorta'dan Kaçuv 2. Aile Evi'ne destek

Sompo Sigorta çalışanlarının Vodafone İstanbul Maratonu’nda topladığı bağışlarla hayata geçmesine katkı sağladığı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Pendik 2. Aile Evi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışa; Sompo Sigorta İnsan Kaynakları ve Akademi Genel Müdür Yardımcısı Işın Mengenli ve KAÇUV Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız katıldı.

Işın Mengenli: “Küçücük yüreklere büyük umutlar oluyoruz”

Açılışta Sompo Sigorta İnsan Kaynakları ve Akademi Genel Müdür Yardımcısı Işın Mengenli, “Sompo Sigorta olarak, gücümüzü ihtiyacı olanlarla paylaşmak için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu vizyonla, ‘Küçücük yüreklerde büyük umutlar oluyoruz’ diyerek katıldığımız Vodafone İstanbul Maratonu’nda; 70 çalışanımız, bini aşkın bağışçıdan yardım topladı. Toplanan bağışlarla, tedavileri süresince çocukların ve ailelerin ücretsiz konakladığı Aile Evi’ne destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Adımızı 2. Aile Evi’nin bir odasına verdiği için de KAÇUV’a ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Çocukluk çağı kanserlerinin yüzde 80’inin tedavi edilebildiğini duyuyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşamına katkı sağlamak için tüm iş dünyasının elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyor ve bu tür anlamlı projelere katılmaya davet ediyoruz” dedi.

İnci Yıldız: “22 Odalı yeni ‘Aile Evi’ kanserli çocuklar ve ailelerine umut olacak”

KAÇUV Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız ise şöyle konuştu: “Aile Evi projesini, ihtiyaç sahibi kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında ücretsiz fiziksel ve sosyal destek sağlama hedefiyle kurduk. İstanbul Cerrahpaşa’da hayata geçirdiğimiz ‘Aile Evi’ projesiyle 7 yılda 704 kişiye destek olduk. Şimdi ise 22 ailenin konaklayabileceği 22 odası olan ikinci Aile Evi’ni hizmete açmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Tabii ki bu gurur yalnızca KAÇUV’a ait değil. Sompo Sigorta çalışanlarına ve çocuklarımıza destek olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.”

“Nerede Yaşam Varsa Orada Umut Vardır” sloganıyla 2000 yılında, maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlayarak, kanserle mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamı sağlamak amacıyla kurulan KAÇUV, zor dönemlerinde çocukların ve ailelerinin yanında oluyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile ilgili detaylı bilgiye internet sitesinden ulaşabilirsiniz: http://www.kacuv.org/

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler