1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Staj dönemi emeklilik yaşını etkiler mi?

Staj dönemi emeklilik yaşını etkiler mi?

Staj döneminde çalışanların pek çoğunun aklında şu soru var: Staj dönemindeki günler emeklilik yaşını etkiler mi? İşte bu sorunun doğru yanıtı...

Staj dönemi emeklilik yaşını etkiler mi?

Meslek hayatına atılmadan önce bir süre zorunlu staj sürecinden geçenler, emeklilik tarafında staj döneminin bir etkisinin olup olmadığını merak ediyor. 

Zorunlu stajlar için geçerli haklar gönüllü stajlar içinde geçerli olacak şekilde genişletilecek. Orta öğretim ve yükseköğretim için ayrı ayrı olmak üzere, toplamda en fazla 2 şirket değiştirme hakkı olacak şekilde staj süresi teknolojiyle ilgili olması durumunda 12 aya, diğer durumlarda 6 aya uzatılabilecek. Staj döneminde sadece sağlık sigortasının değil emekliliğinin de başlatılması konularının değerlendirilmesi için çalışma grubu oluşturulacak. Mevcut uygulamada staj sigorta başlangıcı sayılmıyor, çünkü bu süreçte emeklilik için prim yatırılmıyor. Bu nedenle de ilk işe girilen tarihten itibaren emeklilik hesabı yapılıyor. Yeni düzenleme ile artık emeklilik hesabı staja başlanan tarih itibariyle yapılabilecek. Sadece çalışmaya başlamadan eğitim döneminde yapılan staj borçlanma konusunda annelere ayrıcalık sağlıyor.


İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler