1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tahkim için parasal sınırlara düzenleme

Tahkim için parasal sınırlara düzenleme

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 30. maddesinin 12. ve 15. fıkralarında belirtilen parasal sınırlar Sigorta Tahkim Komisyonu’na yapılan uyuşmazlık başvuruları için yeniden belirlendi.

Tahkim için parasal sınırlara düzenleme

Sigortacılık Kanunu’nun 30. maddesinin 12. ve 15. fıkralarında yer alan parasal sınırların artırılmasına ilişkin tebliğ 16 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğin amacı,

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 30. maddesinin 12. ve 15. fıkralarında belirtilen parasal sınırların, bu tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra Sigorta Tahkim Komisyonu’na yapılan uyuşmazlık başvuruları için yeniden belirlenmesi.

Buna göre;

Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurusu yapılan 8 bin TL’nin altındaki uyuşmazlıklar hakkında verilen hakem kararları kesindir. 8 bin Türk Lirası ve daha üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında verilen hakem kararlarına karşı Sigorta Tahkim Komisyonu nezdinde itiraz edilebilir.

Sigorta Tahkim Komisyonu’na yapılan 107 bin Türk Lirası’nın üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında itiraz üzerine verilen hakem kararları için temyize gidilebilir.

Sigorta Tahkim Komisyonu’na yapılan 24 bin Türk Lirası ve üzerindeki uyuşmazlıklar hakkında heyet teşekkülü zorunludur.

Bu Tebliğ 1/5/2022 tarihinde yürürlüğe girer.

Önceki ve Sonraki Haberler