1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. TAV beklentilerini revize etti

TAV beklentilerini revize etti

TAV Havalimanları, yılsonu beklentilerini yukarı yönlü revize etti.

TAV beklentilerini revize etti

TAV Havalimanları dokuz aylık finansal ve operasyonel sonuçları açıkladı. Şirket bu dönemde karını geçen yıla göre yüzde 46 artırdı ve 129 milyon euro net kar elde etti. Şirketin konsolide cirosu geçen yıla göre yüzde 112 artarak 752,5 milyon euro oldu.

TAV, bu dönemde 39,1 milyon dış hat ve 21,1 milyon iç hat olmak üzere toplam 60,2 milyon yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan “Türkiye’de turizm sektörü büyümeye ve hitap ettiği coğrafyayı genişletmeye devam ediyor. Sektörün yarattığı değer bu yaz sezonunda karşılığını buldu ve jeopolitik etkilere rağmen çok güçlü bir sezon geçirdik. Özellikle ülkemizin ana pazarlarından olan Almanya ve İngiltere’den gelen yolcu sayıları 2019’un çok üstüne çıktı. Devam eden güçlü talebin sonucunda sene başında açıkladığımız dış hat yolcusu beklentimizi yüzde 10-15 oranında artırdık.

Bu sene ayrıca, kısmen jeopolitik sebeplerden, kısmen de havalimanındaki verimlilik artışı nedeniyle Almatı Havalimanı’nı teknik iniş için kullanan kargo uçuşlarının sayısı 2019’un iki kat üstüne çıktı. Özel yolcu salonu, gümrüksüz satış ve yiyecek içecek faaliyetlerimizin finansal sonuçlarında da büyük iyileşmeler yaşandı ve bilişim hizmetlerimiz iş hacmini büyüttü. Kış sezonunda da seyahat talebinin kuvvetli seyretmesini bekliyoruz" dedi.

Şirket gelişmelere paralel olarak 2022 beklentilerini yukarı yönlü revize etti. Serkan Kaptan, yılsonu için 272- 313 milyon euro arası FAVÖK ve 75 – 105 milyon euro arası net kâr beklediklerini söyledi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler