1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. TAV hedeflerini revize etti

TAV hedeflerini revize etti

TAV Havalimanları, 2022’nin ilk altı ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 164 artışla 412 milyon avro ciro elde etti. Şirket yıllık karlılık beklentisini de yukarı yönde revize etti.

TAV hedeflerini revize etti

TAV Havalimanları 2022’nin ilk yarısına ilişkin finansal ve operasyonal sonuçlarını açıkladı. Pandemiye dayalı seyahat yasaklarının kalkmasıyla toplam yolcu trafiği yüzde 129 artarken, TAV’ın dış hatlarda hizmet verdiği yolcu sayısı yüzde 235 artarak 17 milyon oldu. Şirket 2022’nin ilk altı ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 164 artışla 412 milyon euro ciro elde etti.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan “Havacılık tarihinin en büyük krizlerine neden olan pandemiden söz verdiğimiz gibi daha güçlü çıkmayı başardık. Bu dönemde Almatı'yı portföyümüze katmak ve ortağımız Fraport ile birlikte Antalya'daki imtiyazımızı 2052 yılına kadar uzatmak uzun vadeli büyümemiz için iki kritik dönüm noktası oldu. Bu başarılarla ortalama imtiyaz süremizi sekiz yıldan 30 yıla çıkararak şirketimiz için önemli bir değer yarattık.

Güçlü yolcu toparlanması ve Almatı'nın katkısıyla ikinci çeyrekte pandemi öncesi kârlılık seviyemizi aşmayı başardık. 2019 yılının ikinci çeyreğine kıyasla ikinci çeyrek ciromuz yüzde 39, FAVÖK yüzde 21 ve net kârımız yüzde 40 oranında arttı. Bu performansla ilk yarıyı 412 milyon avro ciro, 129 milyon avro FAVÖK ve 31 milyon avro net kâr ile tamamladık. Jeopolitik zorunluluklardan kaynaklanan trafik artışı nedeniyle Almatı göz alıcı derecede iyi bir çeyrek geçirdi ve son derece kuvvetli gelen konsolide sonuçlarımızda önemli bir payı oldu. Bununla birlikte önümüzdeki çeyreklerde Almatı'dan daha normale yakın bir finansal performans bekliyoruz” dedi.

2022 yılı boyunca yolcu ve iş görünümünde meydana gelen tüm bu değişiklikleri tekrar değerlendirerek 2022 kârlılık beklentisini yukarı yönde revize eden şirket, seneyi 252 milyon euro ile 291 milyon euro arası FAVÖK ve 50 milyon euronun üstünde net kâr ile kapamayı bekliyor.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler