1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Tekfen Vakfı 550 öğrenciye burs verecek

Tekfen Vakfı 550 öğrenciye burs verecek

Tekfen Vakfı, maddi desteğe ihtiyaç duyan 550 başarılı üniversite öğrencilerine burs veriyor.

Tekfen Vakfı 550 öğrenciye burs verecek

Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlerin eğitimini desteklemeyi hedefleyen Tekfen Vakfı’nın burs başvuruları 3 Ekim’de başlıyor. Tekfen Vakfı burs programı kapsamında bu yıl da Türkiye'de öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 550 öğrenciye burs verecek. Bugüne kadar 3 bine yakın öğrencinin mezuniyetine ve onların iş hayatına atılmasına destek olan Tekfen Vakfı’nın, burs programından yararlanmak isteyen öğrencilerin www.tekfenburs.org üzerinden, başvurularını 3-16 Ekim tarihleri arasında tamamlamaları gerekiyor.

Tekfen Vakfı, burs programıyla gençlerin eğitim sürelerinin tamamı boyunca onlara destek olmayı hedefliyor. Bu nedenle burs başvuruları arasında okuduğu akademik birimi yeni kazanan adaylara öncelik tanınıyor. Burs programına kabul edilen öğrenciler eş zamanlı olarak okullarından, resmi (bursiyer Kredi Yurtlar Kurumu’nun geri ödemeli kredisinden faydalanabilir, bursundan faydalanamaz), özel kurum-kuruluş ya da sivil toplum kuruluşlarından (STK) burs alamıyor. Kriterleri arasında bölüm kısıtlaması olmayan Tekfen Vakfı bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin, velileri arasında en yüksek gelir sahibi kişinin aylık brüt gelirinin 11 bin 977 TL ve altında olması şartı aranıyor.

2022-2023 eğitim yılı için belirlenen burs tutarı 15 bin 720 TL olup, ödeme Kasım 2022 ile Mayıs 2023 tarihleri arasında, aylık taksitler halinde yapılacak. Bursiyerlere Tekfen Grup Şirketleri’nde staj imkânı ve gönüllü mentorluk desteği de sunuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler