1. HABERLER

  2. İŞ DÜNYASI

  3. Teknosa bilançosunu açıkladı

Teknosa bilançosunu açıkladı

Teknosa 9 dokuz aylık dönemde 10 milyar 789 milyon lira ciro elde etti.

Teknosa bilançosunu açıkladı

Sabancı Holding iştiraki Teknosa, 2022 yılı dokuz aylık bilançosunu açıkladı. Şirket bu dönemde ciroda yüzde 118 oranında büyüme kaydetti ve 10 milyar 789 milyon liralık ciro elde etti. Teknosa, dokuz ayda e-ticarette de brüt işlem hacmini (GMV), 1 milyar 597 milyon liraya yükseltti. Bu kalem geçen yıla kıyasla yüzde 77 oranında arttı.

Şubat ayında hayata geçirilen pazaryeri iş modelini büyütmeye devam ettiklerini kaydeden Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Timur, eylül ayında sosyal ticarete adım attıklarını, ayrıca canlı yayınla ürün tanıtımı ve satışına da başladıklarını belirtti.

Türkiye’nin elektronik ürünlerdeki en büyük servis ekosistemini oluşturmayı hedefleyen şirket, iklimlendirme sektöründeki markası İklimsa ile Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) alanında da büyümeye devam etmeyi planlıyor.

Teknosa Genel Müdürü Sitare Sezgin de mağazaları olan dijital bir platforma dönüşme hedefiyle 2022 yılı ilk 9 ayında pek çok yeniliğe imza attıklarını belirterek: “‘Bi’linkle Influencer Sensin’ projemizle teknoloji sever herkes için hiçbir ön koşul olmadan, ürün linklerini paylaşarak nakit kazanç sağlama fırsatı yarattık. Kiralabunu.com ile yaptığımız iş birliğiyle teknosa.com üzerinden 200’e yakın ürün için kiralama hizmetini devreye aldık. Pazaryeri iş modeline dahil olan satıcılarımız için Akbank iş birliğiyle farklı finansman çözümleri geliştirdik. Aynı zamanda seçili mağazalarımızda pazaryeri satıcılarımız da yerini almaya başladı. Haziran ayında tüketicilerimizle buluşturduğumuz müşteri odaklı yeni mağaza konseptimizi farklı mağazalarımızda da yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler