1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TOBB Başkanı, acentelerin sorunlarını dinledi

TOBB Başkanı, acentelerin sorunlarını dinledi

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ile bir araya geldi.​ Online olarak gerçekleşen toplantıda, sigorta acentelerinin güncel sorun ve talepleri istişare edildi.

TOBB Başkanı, acentelerin sorunlarını dinledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ile bir araya geldi.​ Online olarak gerçekleşen toplantıda, sigorta acentelerinin güncel sorun ve talepleri istişare edildi.

TOBB SAİK Yöneticilerinin 23 Ocak'ta video konferans aracılığıyla yaptığı Komite toplantısının ardından TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi yönetimi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile biraraya geldi.

Online olarak gerçekleşen toplantıda, sigorta acentelerinin güncel sorun ve talepleri Sayın Hisarcıklıoğlu’na aktarıldı.Mesafeli Satışlara yönelik SEDDK tarafından hazırlanan taslakla ilgili düşünce ve çekincelerini bildiren SAİK yönetimi, ayrıca trafik branşında acente komisyonlarının artışını talep etti. Toplantıda ayrıca trafik sigortaları branşında sorun olan poliçe iptalleri sonrası geri alınan komisyon iadelerinin önüne geçmek için eski yıllarda olduğu gibi devir zeyli yapılmasının sağlanması ve Belediyelerin zorunlu tuttuğu çalışma ruhsatından Sigorta Acentelerinin muaf tutulması talebi dile getirildi. 

Toplantıda gündeme gelen konulardan biri de özellikle büyük yapılar tarafından yapılan komisyon iadelerinin yasaklanmasının sağlanması oldu.

SEDDK ve Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmelerin de değerlendirildiği toplantıda acentelerin temsilcisi olmadığı şirketlerden de poliçe üretilmesi adına ortak bir satış portalı ile acentelere satış imkanı yaratma projesi gündeme getirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler