1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TSB’ den 30 Haziran Dünya Emekliler Günü açıklaması

TSB’ den 30 Haziran Dünya Emekliler Günü açıklaması

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 30 Haziran Dünya Emekliler Günü vesilesiyle bir açıklama yaparak emeklilikte rahat ve refah içinde bir yaşam sürmek için bireysel emeklilik sistemi ve sigortanın önemini vurguladı

TSB’ den 30 Haziran Dünya Emekliler Günü açıklaması

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 30 Haziran Dünya Emekliler Günü vesilesiyle bir açıklama yaparak emeklilikte rahat ve refah içinde bir yaşam sürmek için bireysel emeklilik sistemi ve sigortanın önemini vurguladı. Birlik, emeklilik için genç yaşlardan başlayarak tasarruf yapılmasının, aktif çalışma sonrasında çalışanların yetersiz emeklilik geliri sorununun çözümüne katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Beklenen yaşam sürelerinin giderek yükseldiğinin belirtildiği açıklamaya göre, Türkiye’de 65 yaş üstü nüfus son 5 yılda yüzde 17 arttı. Yaşlanmaya paralel olarak artış gösteren ihtiyaçların, emeklilikte de karşılanabilmesi için çalışanların çalışma hayatının başından itibaren düzenli ve sürekli tasarruf etmesi gerekiyor.

Sigorta bilincini yaymak önem taşıyor

Hayatlarının önemli bir bölümünde çalışarak ülke ekonomisine katkıda bulunan bireylerin, emeklilik dönemlerinde mali zorluklarla karşılaşmadan, refah içinde geçirmeleri için düzenli tasarruf alışkanlığı edinmeleri gerekiyor. Türkiye Sigorta Birliği de sigorta ve tasarruf bilincini yaymak konusunda çalışmalar yürütüyor. TSB, yaşlanan toplumun getirdiği riskler, bireysel emeklilik ve bakım sigortaları konularına dikkat çekmek üzere konuyu çeşitli platformlara taşıyor.

Mayıs ayında düzenlenen Sigorta Haftası Konferansı’nda yaşlanan nüfus ve sorunları konusunda uzman isimler ve akademisyenlerin katılımıyla enine boyuna tartışıldı. Konferansta ayrıca Türkiye’de emeklilerin durumuna ilişkin güncel bilgileri paylaşılırken, emeklilerin yaşadıkları sorunlara dair araştırma sonuçları da değerlendirildi. Güncel verilere göre, Türkiye’de 2018 yılı itibarıyla toplam nüfusun yüzde 8,8’ini oluşturan yaşlıların 2050 yılında yüzde 20,8’e ulaşması bekleniyor. Yaşlı bağımlılık oranının da giderek artış göstermesi nedeniyle yaşlı bakım maliyetleri yükselirken, bu maliyetlerin sigorta ile teminat altına alınması önem taşıyor.

Yaşlılık risklerine karşı sigorta

Emeklilerin yoksulluk, yeniden çalışma yaşamına girme zorunluluğu, dışlanma gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ortaya koyan araştırmalar, sorunların çözümünde işyeri bazlı otomatik katılım ve gönüllük esasına dayalı üçüncü basamak Emeklilik Sistemi’nin önemli rol oynayacağını da gösteriyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler