1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk bankalarına ait 463 bin kredi kartı internette satışa sunuldu

Türk bankalarına ait 463 bin kredi kartı internette satışa sunuldu

Türk bankalarına ait 463 bin kredi kartına ait bilgiler çalınarak internette satışa sunuldu

Türk bankalarına ait 463 bin kredi kartı internette satışa sunuldu

Türkiye'de Kara Cuma döneminde yüzbinlerce kişinin kredi kartı bilgilerinin çalınması ile ilgili belirsizlik devam ediyor. Konu ile ilgili şirketler veya bankalar herhangi bir açıklama yapmazken ZDNet dün Türk bankalarına ait 463.378 kredi kartı bilgisinin internette satışa çıkarıldığını açıkladı.

Söz konusu rakam Türk bankalarına ait kredi kartlarında bugüne kadarki en büyük satış. Rakam aynı zamanda 2019'da şimdiye kadarki en büyük ikinci kredi kartı bilgilerinin çalınması olayı.

Satışa çıkarılan kredi kartları listesinde Türkiye'deki bütün bankaların kredi kartlarının olması, sızıntının banka dışında bir platformdan elde edilmiş olabileceğini gösteriyor. Bazı uzmanlar söz konusu sızıntı için e-ticaret sitelerini gösterirken sosyal medyada bazı ünlü alışveriş sitelerinin adı geçiyor

Yine satışa çıkarılan bilgilerin içinde kart numarası, son kullanma tarihi, CCV ve kart sahibinin bilgilerinin yanı sıra e-posta ve kart sahibinin telefon numaralarının da olması bilgilerin PoS veya ATM'lerden elde edilmiş olması ihtimalini de ortadan kaldırıyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, dün e-ticaret sitelerinde kayıtlı kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği iddialarına ilişkin, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de yoğun olarak geçen kampanya dönemlerinde sosyal medya ortamında zaman zaman asılsız paylaşımlar olabiliyor, sektör olarak müşterilerin güvenliği ve yüksek hizmet seviyesinin her daim sağlanması için çalışmalara özenle devam ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler