1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşunda ilk adım atıldı

Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşunda ilk adım atıldı

Türk bankaları ve finans kuruluşları kredi derecelendirme şirketi JCR Avrasya'nın çoğunluk hissesini satın almak üzere anlaşma imzaladı

Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşunda ilk adım atıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamaya göre yeni ortaklık, finansal piyasalardan borçlanmak isteyen şirketlerin kredi değerliliğini tespit edecek ve kredi notu sayesinde kaynaklar daha verimli kullanılarak ekonomide sağlıklı büyümeye destek sağlanacak.

JCR Avrasya, Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'ın, 2007 yılında Türkiye'de kurduğu operasyonuydu. JCR Avrasya'nın Avrupa Birliği ülkelerinde kredi derecelendirme lisansı bulunmuyor. Kredi derecelendirmesi yaptığı ülkeler Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Ukrayna, Arnavutluk ve Kosova.

Şirketin ortaklık yapısı JCR ve Türkiye merkezli kurucu ortaklar arasında şekilleniyor. 2016 yılında şirketin ödenmiş sermayesi 200 bin TL'den 1 milyon TL'ye çıkarılmıştı.

JCR Avrasya'nın hissedarları kimler?

JCR Ltd.Kurucu                   ortak

Orhan ÖkmenKurucu           ortak

Rafi KaragölKurucu              ortak

Polat Tayfun ÖztürkKurucu   ortak

Şevket GüleçKurucu             ortak

Ekrem KılıçKurucu                ortak

JCR Avrasya'da kimin ne kadar hissesi olduğu kamuoyuna açıklanmış değil. Ancak şirketin sitesinde "Ortaklık yapısında hisselerin yüzde 57,2'si ülke dışındaki ortakların elinde bulunmaktadır" deniyor.(BBC Türkçe)

Önceki ve Sonraki Haberler