1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye’nin sigortacılık istatistikleri açıklandı

Türkiye’nin sigortacılık istatistikleri açıklandı

Generali Sigorta, Türkiye’nin sigortacılık ekosistemine ait güncel verileri ve yeni istatistikleri açıkladı.

Türkiye’nin sigortacılık istatistikleri açıklandı

Türkiye’de sigorta hizmetlerine olan eğilim ve bakış, başta ekonomi olmak üzere birçok farklı sebebe bağlı olarak değişkenlik göstermeye devam ediyor. Generali Sigorta, Türkiye’nin sigortacılık ekosistemine ait güncel verileri ve yeni istatistikleri açıkladı. Generali Sigorta verilerine göre, Türkiye’de sigorta yaptıranların genel yaş ortalaması 46 olurken, yüzde 65 ile erkeklerin daha çok sigorta yaptırdığı istatistiklere yansıdı.

DASK poliçeleri ilk sırada yer alıyor

Generali Sigorta’nın paylaştığı verilere göre sigorta türleri içerisinde DASK poliçeleri en çok tercih edilen hizmetler arasında yer alıyor. DASK poliçeleri Türkiye genelinde %30 ile ilk sırada yer alırken en çok tercih edilen ikinci ürün yüzde 20 ile kasko oluyor. Üçüncü sırada ise yüzde 9 ile konut sigortaları yer alıyor.

Erkekler daha çok sigorta yaptırıyor

Türkiye sigorta haritası verilerine yansıyan bilgilere göre sigorta yaptıranlar arasında erkekler ilk sırada bulunuyor. Cinsiyet dağılımına bakıldığında yüzde 65 erkek ve yüzde 35 kadın müşterilerin olduğu görülüyor. Genel portföy ortalama müşteri yaşı ise 46 olarak öne çıkıyor. Yaş dağılımında ise yüzde 33.78 oranla 45-59, yüzde 28.56 oranla 30-44, yüzde 21.58 oranla 60-74 yaş grupları ilk üç sırayı paylaşıyor.

İstanbul açık ara önde

İller bazında bakıldığında ise İstanbul’un büyük farkla ön planda olduğu görülüyor. İstanbul bu alanda yüzde 40.40 ile ilk sırada yer alırken, Ankara yüzde 7.83 ile ikinci, İzmir yüzde 6.69 ile üçüncü, Bursa 5.yüzde 54 ile dördüncü ve Antalya %4.34 ile beşinci sırayı paylaşıyor. Bu illeri ise sırasıyla Kocaeli, Mersin, Samsun, Sakarya ve Adana takip ediyor.

Bölgeler bazında hangi iller ön plana çıkıyor?

Bölgeler bazında incelendiğinde ise bazı illerin ön plana çıktığı görülüyor. Akdeniz Bölgesi’nde Antalya yüzde 40,34 ile ilk sırada yer alırken, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzincan (yüzde 21,26), Ege Bölgesi’nde İzmir (yüzde 56,91), Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Gaziantep (yüzde 52,41), İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara (yüzde 66,66), Karadeniz Bölgesi’nde Samsun (yüzde 31,13), Marmara Bölgesi’nde ise İstanbul (yüzde 74,78) en çok sigorta yapılan iller olarak istatistiklere yansıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler