1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ünlü sigorta havuzuna protesto şoku

Ünlü sigorta havuzuna protesto şoku

Londra merkezli sigorta ve reasürans sistemi Lloyd, iklim değişikliği aktivistleri tarafından protesto edildi.

Ünlü sigorta havuzuna protesto şoku

İklim değişikliği protestocuları ünlü sigorta ve reasürans şirketi Lloyd’s of London’ı fosil yakıt projelerindeki rolü nedeniyle hedef aldı. insurancejournal.com’un haberine göre dün şirketin Londra’da bulunan binaını basan Extinction Rebellion aktivistleri, Lloyd's binasının dış merdiveninden “fosil yakıtları şimdi sonlandırın” yazan bir pankart açtı. Lloyd’s of London çalışanlarına ve misafirlerine protestolar devam ederken binaya gelmemelerini tavsiye etti. Daha sonra şirketten yapılan açıklamada iklim değişikliği konusunda yapıcı girişimlerin desteklendiği, şirketin de sorumlu bir geçişi nasıl destekleyebileceği araştırıldığı belirtildi.

Extinction Rebellion, iklim değişikliğiyle mücadele için dikkat çekici protestolar gerçekleştiren İngiltere merkezli bir aktivist grup.

Lloyd of London, kısaca Lloyd olarak bilinen bir Londra merkezli sigorta ve reasürans oluşumu. Sektördeki çoğu rakiplerinin aksine bir sigorta şirketi olarak değil Parlamento Kararları ile yönetilen kurumsal bir organ olarak tanımlanıyor. Sendikalar tarafından gruplanmış birden çok finansal destekçinin riski bir havuzda toplamak için biraraya geldiği karşılıklı bir piyasa olarak çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler