1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Van'da çığ altında kalanları arayan ekibin üstüne çığ düştü

Van'da çığ altında kalanları arayan ekibin üstüne çığ düştü

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. 26 kişi hayatını kaybetti

Van'da çığ altında kalanları arayan ekibin üstüne çığ düştü

Van'da bir minibüsün üzerine düşen çığın altında kalan vatandaşları arayan arama kurtarma ekibinin üzerine çığ düştü. AFAD, ikinci çığ olayında 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin yaralı olduğunu açıkladı. 

AFAD, ikinci çığ faciasında 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da meydana gelen çığ felaketinde şu an hastanelerimize cesetleri getirilen vatandaşlarımızın sayısı 18, ve hastanelerimizde  29 yaralının tedavi edildiğini söylemek istiyorum. Ölü sayısı artabilir. Yaralıların da sayısının artabileceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

AFAD ekibi Ankara'dan askeri uçakla bölgeye gönderiliyor 

Olaya müdahale için bölgedeki AFAD il müdürlüklerinden 59 arama kurtarma uzmanı 11 araçla alana sevk edildi. Ayrıca 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK)  ve 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi ile 2 araç, Ankara’dan askeri uçakla bölgeye gönderiliyor. 

3. çığ uyarısı 

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, bölgede üçüncü çığ düşmesine karşı uyarı yapıldı. 

Kurtarmaya gidenlerin üzerine çığ düştü

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ altındaki 2 kişiyi arayan arama kurtarma ekiplerinin de üzerine çığ düştü. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Çığ altındakileri arayan AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin üzerine de çığ düştü. Kurtarma çalışması başlatıldı." dedi. 

NTV canlı yayınına bağlanan Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas olayın ardından yaptığı ilk açıklamada “25 kişinin kurtarıldığı bilgisini aldık. Yoğun sis var. Çıkarılanların hayati tehlikesi yok. Bölgede 300 kişilik bir ekip çalışıyordu. 50 kişiden fazla kişi çığ altında kaldı” şeklinde konuştu. Bahçesaray Belediye Başkanı ilk belirlemelerde 8 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Arvas, 20 kişinin daha arandığını söyledi. 

Van'da meydana gelen ikinci çığda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da çığ altında kaldığı ve yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler