1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Venedik yine sular altında kalacak

Venedik yine sular altında kalacak

İtalya'nın kanallarla çevrili kenti Venedik'te geçen ay yaşanan olağanüstü su baskınlarının ardından bu hafta sonu yine su baskını bekleniyor

Venedik yine sular altında kalacak

Venedik'te 12 Kasım'da deniz seviyesinin 187 cm yükselmesi sonucu son 53 yılın en büyük su baskını yaşanmıştı. Kasım ayında aynı hafta içinde 4 kez su seviyesi, "olağanüstü yüksek gelgit" olarak tanımlanan 140 cm'nin üzerine çıkmıştı. 1872 yılından bu yana ilk kez deniz seviyesinde bir yıl içinde 4 kez 140 cm'nin üzerinde artış kaydedilmişti.

Bu hafta sonu kentte su seviyesinin 120-130 cm yükselmesi bekleniyor.

Venedik'te deniz suyunun 80 cm yükselmesi, San Marco Meydanı gibi kentin en alçak noktalarında su baskınlarına yol açıyor. Deniz suyu seviyesindeki 110 santimetrelik bir artış kentin yüzde 12'sini, 140 santimetrelik artış ise yüzde 59'unu sular altında bırakıyor.

Venedik'teki su baskınlarının yol açtığı korku nedeniyle kentteki otellerde rezervasyonların neredeyse yarısının iptal edildiği açıklandı. Venedik Otelciler Derneği'nin açıklamasına göre, geçen ayki su baskınları sonrası bir ay içinde rezervasyonların yüzde 45'i iptal edildi.(Övgü Pınar-BBC Türkçe)

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler