1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yanan çam ormanları için özel bir proje

Yanan çam ormanları için özel bir proje

Balparmak, 20 Mayıs Dünya Arı Günü çerçevesinde zarar gören çam ormanlarının yeniden yeşermesi, arıların geleceğinin korunması ve bu sayede doğanın sürekliliğine katkı sağlamak için TEMA Vakfı ile çok özel bir projeye imza attı.

Yanan çam ormanları için özel bir proje

 

 

 

Geçen yıl yaşanan orman yangınları çam balı üretimine ciddi bir darbe vurdu. Kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle son birkaç yıldır zaten az olan çam balı rekoltesi, yangınların ardından daha da azaldı. Balparmak, 20 Mayıs Dünya Arı Günü çerçevesinde zarar gören çam ormanlarının yeniden yeşermesi, arıların geleceğinin korunması ve bu sayede doğanın sürekliliğine katkı sağlamak için TEMA Vakfı ile çok özel bir projeye imza attı. Bu proje için Migros ile işbirliği yapan Balparmak, 12-25 Mayıs tarihleri arasında uzun süredir raflarda olmayan çam balını Migros mağazalarında satışa sunacak.

Satılan çam balı kavanozlarından elde edilen gelir ile Balparmak, TEMA Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayacak. Tüketicilerin desteği ve TEMA Vakfı işbirliğiyle Muğla bölgesinde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla doğanın can bulmasına katkı sağlanacak.

Balparmak, bu projenin yanı sıra İstanbul metrolarında yolculara arıların en çok sevdiği bitkilere ait tohumlar dağıtarak, mesajlarıyla arı varlığının öneminden bahsedip onları nasıl koruyabileceklerini anlatıyor. Sevilen ve doğaya duyarlı ünlüler, giydikleri arıcı maskesiyle sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, “Balparmak’ın Başlattığı Arılar Varsa Gelecek Var” farkındalık çalışmasını gönülden desteklediklerini takipçileriyle paylaşarak arı varlığını korumayı amaçlayan bu önemli farkındalık çalışmasına büyük bir katkı sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler