1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yapı Kredi banka satın alacak

Yapı Kredi banka satın alacak

Yapı Kredi Bankası Almanya’da banka satın almaya karar verdi. 9 milyon euro bedelle gerçekleştirilecek işlemin 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Yapı Kredi banka satın alacak

Yapı Kredi Bankası Almanya’da bankacılık yapabilmek için banka satın almaya karar verdi. Bankadan KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bankamız Yönetim Kurulu tarafından; Bankamızın ana stratejileri kapsamında, Almanya'da bankacılık faaliyetinde bulunabilmek amacıyla, bankacılık lisanslarına sahip Bankhaus J. Faisst oHG ("BHF") hisselerinin tamamının işlemin kapanış tarihindeki net aktif değeri değişimine bağlı fiyat düzeltmesine tabi olmak koşuluyla yaklaşık 9 milyon Euro bedelle satın alınmasına; bu satın alım işlemine ilişkin Pay Alım ve Devir Sözleşmesi'nin imzalanmasına; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile diğer tüm resmi başvuruların yapılmasına ve yurt içi ve yurt dışı ilgili düzenleyici otoritelerin onayına tabi olan pay devrinin gerekli yasal izinleri müteakip gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.”

Yurt içi ve yurt dışı ilgili düzenleyici otoritelerin onayına tabi olan işlemin 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler