1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zurich Insurance, AIG'in seyahat sigortası bölümünü  600 milyon dolara satın aldı

Zurich Insurance, AIG'in seyahat sigortası bölümünü  600 milyon dolara satın aldı

Zurich Insurance, AIG'nin küresel kişisel seyahat sigortası ve yardım faaliyetlerini (AIG Travel) 600 milyon ABD doları karşılığında satın aldı.

Zurich Insurance, AIG'in seyahat sigortası bölümünü  600 milyon dolara satın aldı

Cover-More Group Zurich Insurance, AIG'nin küresel kişisel seyahat sigortası ve yardım faaliyetlerini (AIG Travel) 600 milyon ABD doları karşılığında satın alarak onu dünyanın en büyük seyahat sigorta şirketlerinden biri haline getirdi.

Satın almanın bir parçası olarak Zurich, ABD'deki varlığını genişletmek için AIG Travel'ı  köklü Seyahet Sigortası markası Cover-More'un küresel çok markalı modeline ekleyecek. 

Zurich Global Ventures CEO'su Cara Morton şunları söyledi: "Seyahat sigortası bizim için bir önceliktir. Bu işlem, Zurich'in mevcut yeteneklerini geliştiren ve bizi tüm bölgelerde lider seyahat sigortası sağlayıcısı yapan mükemmel bir stratejik uyumdur. Bu satın alma, perakende müşteri tabanımızı genişletiyor ve müşterilerimizin seyahatlerinin her adımında birinci sınıf koruma sağlarken, tekliflerimizi sürekli olarak geliştirme tutkumuzla da örtüşüyor."

Cover-More, AIG Travel'ın küresel BT platformu aracılığıyla küresel kapasitesini güçlendirecek ve Cover-More'a ödüllü seyahat yardımı uygulamalarını daha geniş bir ortak ve müşteri grubuna genişletme fırsatı sunacak. Anlaşmanın bir parçası olarak Zurich, AIG Travel'ın küresel hizmet merkezlerini de satın alacak.

Satın almanın, genişleyen Cover-More Grubu için yaklaşık 2 milyar dolar tutarında yıllık brüt yazılan primlerle sonuçlanması bekleniyor.

Satın almanın düzenleyici onayına tabi olduğu ve yıl sonundan önce tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler