1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 2017 yılı küresel sigortalı kayıp tahmini açıklandı

2017 yılı küresel sigortalı kayıp tahmini açıklandı

AIR Worldwide'ın 2017 Global Exceedance Probability (EP) raporunda, dünya çapındaki felaketlerden kaynaklanan sigortalı ortalama yıllık kaybın yaklaşık 80 milyar dolar olduğu belirtildi.

2017 yılı küresel sigortalı kayıp tahmini açıklandı

AIR Worldwide'ın 2017 Global Exceedance Probability (EP) raporunda, dünya çapındaki felaketlerden kaynaklanan yıllık ortalama sigortalı kaybın yaklaşık 80 milyar dolar olduğu belirtildi.

Raporda, 2012 yılından bu yana toplam sigortalı EP eğrisinden alınan yıllık sigortalı kayıpların arttığının altı çizildi. Risk altındaki bölgelerdeki mülklerin sürekli gelişmesinin yanı sıra AIR'nin modellediği ülkelerde tehlikelerin kapsamındaki büyümenin devam ettiğini bu nedenle modellenmiş risk profilinin, en son pozlamaların ve artan kapsama oranını yansıtacak şekilde her yıl değiştiği ifadelerine yer verildi. 

Kayıtlı en ağır felaket yıllarından biri olan 2017 yılına, şiddetli fırtınalardan rekor kıran kasırgalara, Meksika'daki depremlerden, Kaliforniya'daki orman yangınlarına kadar bir dizi  doğal felaket damgasını vurdu.

AIR'e göre, global sigorta ve reasürans endüstrisi kayıpları, küresel ekonomik kayıpların yaklaşık yüzde 25'ini oluşturuyor.

Bununla birlikte, sigortalı ekonomik kayıpların payı, tehlikeye ve bölgeye göre önemli ölçüde değişiyor. Örneğin Kuzey Amerika'da, doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıpların yaklaşık yüzde 40'ı sigortalı iken, Asya ve Latin Amerika'da sigortalı kayıplar, düşük sigortayı penetrasyonundan dolayı ekonomik kayıpların yalnızca yüzde 9'unu oluşturuyor.

2017 raporu, 2017 yılı boyunca piyasaya çıkan yeni modeller ve güncellemeler ve 100'den fazla ülke için mülk değerlerinin veritabanları da dahil olmak üzere, AIR tarafından modellenen tehlikeler ve bölgeler hakkındaki küresel kayıp ölçümlerini temel alıyor.

Raporda ayrıca Asya'nın gelişmekte olan pazarı, nispeten düşük sigorta penetrasyonundan dolayı sigortasız risk oranının en büyük olduğu bölge olarak kaldığı, bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen taşkın ve deprem gibi tehlikeler nedeniyle, gelişmiş pazarlarda da önemli bir sigorta boşluğunun bulunduğunu belirtti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler