1. HABERLER

  2. LİFE&STYLE

  3. 47 sanatçının 2000 eseri Address Hotel Istanbul’da

47 sanatçının 2000 eseri Address Hotel Istanbul’da

Address Hotel Istanbul, çok özel bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonun en önemli özelliği, bünyesinde yer alan tüm eserlerin İstanbul’dan ilham alması.

47 sanatçının 2000 eseri Address Hotel Istanbul’da

Dubai merkezli Emaar Hospitality Group’un uluslararası lüks otel zinciri Address Hotels + Resorts bünyesinde faaliyet gösteren Address Hotel Istanbul, bünyesinde yer alan sanat eserleriyle de dikkat çekiyor. Son olarak İstanbul’dan ilham alan eserlerden oluşan özel bir koleksiyonun sergilendiği otel, misafirlerinin de ilgi odağı oluyor. Toplam 47 sanatçının oda ve koridorlarda yer alan ozgun baskılar ile birlikte 2000’e yakın eserinin yer aldığı bu koleksiyon ile Address Hotel Istanbul en çok sanatçı ile çalışmış otel unvanına sahip oldu.

Geleneksel formların çağdaş ve modern sanatla yorumlandığı koleksiyon otelin birçok alanında misafirleri İstanbul ile bir araya getiriyor. ArtBTG’nin kurucusu Banu Tümer Gündoğdu’nun küratörlüğünü yaptığı koleksiyonda Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Ahmet Oran, Fevzi Karakoc, Yasemin Aslan Bakiri gibi deneyimli sanatçıların yanı sıra birçok genç sanatçının eserleri de yer alıyor.

Address Istanbul Genel Müdürü Ahmet Antepli koleksiyonla ilgili olarak, “Address Istanbul olarak bu şehri adımıza taşıdık. İstanbul’un geçmiş ve geleceği harmanlayan tarihi, eşsiz kültürü, denizi, havası, kısacası her şeyi bu oteli hayata geçirirken bize ilham verdi. Sanat koleksiyonumuzu da bu hayranlığımızı en iyi yansıtacak şekilde oluşturmaya özen gösterdik. İçimize çok sinen, sanatı ve sanatçıyı yücelten ve en önemlisi de Address markasının lokal değerleri koruma misyonuna hizmet eden kalıcı bir sanat sergisi hayata geçirdik” dedi.

Küratör Banu Tümer Gündoğdu ise koleksiyon ile ilgili şunları söyledi: “Bu koleksiyon tümüyle İstanbul’a adanmış bir koleksiyon. Address Istanbul misafirlerinin İstanbul’un tüm güzelliklerine sanat eserleri aracılığı ile tanıklık etmesini amaçladık. Çalıştığımız sanatçıların hemen hepsi eserlerini verdiğimiz ön anlatım doğrultusunda Address Istanbul için üretti. Resim, fotoğraf ve heykel sanatçılarının yanı sıra alanında uzman tekstil, marküteri, deri, porselen, cam ve seramik sanatçılarının eserlerine de otel genelinde yer verdik. Çok gurur duyduğumuz bir iş ortaya çıkarttık.”

İstanbul’u anlatan 250 adet kitap

Address Hotel Istanbul sanat eserlerinin yanı sıra 200’e yakın, İstanbul ve Türkiye ile ilgili özel kitaba ev sahipliği yapıyor. Kitap koleksiyonu otelin lobisinde ve kütüphanesinde herkesin kullanımı için sergileniyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler