1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD'de yetkililer kaygılı. Yaklaşan kasırga çok sayıda insanı öldürebilir

ABD'de yetkililer kaygılı. Yaklaşan kasırga çok sayıda insanı öldürebilir

ABD'nin doğu sahillerine yaklaşmakta olan Florence Kasırgası'nın çok sayıda kişiyi öldürebileceği açıklandı

ABD'de yetkililer kaygılı. Yaklaşan kasırga çok sayıda insanı öldürebilir

ABD'nin doğu sahillerine yaklaşmakta olan Florence Kasırgası'nın çok sayıda kişiyi öldürebileceği açıklandı.

Federal Acil Durum Kurumu (FEMA) su baskınlarının denizden uzak bölgelerde de felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia eyaletlerinde toplam 1,7 milyon kişinin yaşadığı bölgeler için tahliye emri verildi.

Perşembe akşamı itibarıyla Kuzey Carolina'da yaklaşmakta olan kasırganın sert rüzgarları ve yoğun yağışı etkili olmaya başladı ve 11 bin elektrik kesintisi vakası bildirildi. Fırtına tüm etkisini göstermeden bazı bölgelerde su baskınları yaşanmaya başladı.

Kasırganın kategorisi ikinci dereceye düşürülse de FEMA yöneticisi Brock Long bunun işlerini kolaylaştırmayacağını çünkü kasırganın rüzgarının daha geniş bir alanda hissedileceğini ve beklenen yağış miktarının da sabit kaldığını söyledi:

Florence'ın, Alabama, Tennessee, Kentucky ve Batı Virginia'da şiddetli yağmur getirmesi, sele neden olması bekleniyor.

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, "Hazırlıkları tamamlamak için süre neredeyse doldu. Felaket kapıda, yaklaşıyor" dedi.

Florence için, "En şiddetli kasırga olabilir" uyarıları yapılıyor. ABD Başkanı Donald Trump da videolu bir mesaj yayımlayıp ,"Bu, ülkemizde görülen en büyük kasırgalardan biri olacak… En büyük öncelik kendinizi korumanız" dedi.

Analiz şirketi CoreLogic'e göre, Florence'ın vereceği zararın maliyeti 170 milyar dolar olabilir ve kasırgadan 759 bin ev ile iş yeri etkilenebilir.(BBC-Türkçe)

Önceki ve Sonraki Haberler